MHP Esenyurt seçim irtibat bürosuna düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybeden Akyıldız için Afşin Ulu Camii’nde öğle namazı ardından gıyabi cenaze namazı kılındı.
Afşin Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen gıyabi cenaze programına, MHP Afşin İlçe Başkanı Mehmet Taşkale,  MHP Afşin Belediye Başkan Adayı Adem Yıldız, Afşin Ülkü Ocakları Başkanı Ali Karslı ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Namaz sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Afşin Ülkü Ocakları Başkanı Ali Karslı,  ülkücü gençliğin asla sokaklarda olmayacağını kaydetti. Karslı, “İstanbul Esenyurt’ta hunharca, kalleşçe ve kahpece yapılan saldırı sonucunda hayatını kaybeden şehidimiz Cengiz Akyıldız’ı rahmetle ve minnetle andık. Şehidimize olan son görevimizi yerine getirerek Afşin’de gıyabi cenaze namazını kıldık. Ülkücü hareket olarak bizler, Taş Medreselerde, 12 Eylül’lerdi, işkencelerde, iftiralarda bizler öyle bir neslin evlatlarıyız ki kefenimizi idama giden, idama giderken de celladından helallik dileyen bir nesiliz. Bizlerin kefeni elbisemiz ve bizler kefenimizle geziyoruz. Bizleri hiç kimse sokağa çekemeyecek ve bizleri bu fikrimizden ve davamızdan döndüremeyecek. Genel Başkanımızın emrini bekliyoruz, genel başkanımız derse ki bizlere yarın Kandil’de namaz kılacağızı, Allah’ın izniyle ülkücüler o ruha sahiptir ve yarında Kadil’e gider namazımızı kılarız” dedi.
Editör: Haber Merkezi