Gökdelen İş Sağlığı ve İş Güvenliği, Afşin’de kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörde çalışanlara “İş Sağlığı ve Güvenliği” eğitimi verdi.
Afşin Belediye Düğün Salonu’nda düzenlenen eğitime Afşin Belediyesi, Devlet Hastanesi ve diğer özel sektör çalışanları katıldı. Eğitim, İş Güvenliği Uzmanları Levent Kekeç, Hacı Ahmet Götürler ile İlk Yardım Eğitmeni Cemile Çağlar tarafından verildi.
İş kazalarının büyük oranda önlenebileceği ve önlemenin ödemekten daha kolay olduğu anlayışının öneminin vurgulandığı eğitimde; temel iş güvenliği, ramak kala, kişisel koruyucu donanımlar, 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu, fiziksel ve ergonomik risk etmenleri, elle kaldırma ve taşıma, iş ekipmanlarının güvenli kullanımıkonularda bilgiler verildi.



İş Sağlığı ve İş Güvenliği Uzmanları Levent Kekeç, 2010 yılında ülkemizde 62 bin 903 iş kazası ve 533 meslek hastalığı vakası meydana geldiğini, 1.454 çalışanımız iş kazası ve meslek hastalığı nedeniyle hayatını kaybettiğini kaydetti.
İlk Yardım Eğitmeni Cemile Çağlar ise, personel hijyeni, kişisel temizlik, iş kıyafeti, hastalık gibi konuları anlattı. İş kıyafeti üstüne duran Çağlar, “Çalışırken başlık, maske, bone, eldiven ve ayak giysileri gibi uygun koruyucu giysiler giyilmelidir. Bu giysiler cepsiz, düğmesiz, açık renkli kolay temizlenebilir olmalı ve temiz tutulmalıdır” dedi.
Program, soru cevap şeklinde son buldu.
Editör: Haber Merkezi