Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muttalip Kurt, Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kaydını yaptıramayan çiftçileri uyararak, ÇKS müracaat süresinin 31 Aralık 2017 tarihine kadar uzatıldığını söyledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, "Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak, 30 Haziran'dan geçerli olmak üzere yürürlüğe girdiğini belirten Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muttalip Kurt, “2017 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kaydını 30 Haziran'a kadar yaptıramayan çiftçiler için süre 31 Aralık 2017'ye kadar uzatıldı.”dedi.

Tarımsal desteklemelerden faydalanmanın ön şartı olan ÇKS'ye başvuruların sona ermesine sayılı günler kaldığını ifade eden Kurt, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile alakalı şunları kaydetti:

"Üreticilerimizin kayıt ve güncellemelerini yapabilmeleri için, istenilen belgelerle birlikte 31 Aralık 2017 tarihine kadar Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne veya ziraat odasına başvuruda bulunmaları gerekiyor. ÇKS, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından oluşturulan ve çiftçilerin kayıt altına alındığı tarımsal veri tabanı. Bu sistemin çeşitli fonksiyonları mevcut olup tarımsal destekleme araçlarının etkin ve rasyonel bir şekilde planlanması ve uygulanmasında kullanılıyor. Bakanlıkça, ÇKS verileri gözetilerek çiftçilere tarımsal destekleme ödemeleri yapılıyor. Çiftçilerin mağduriyet yaşamamak ve desteklemelerden yararlanabilmek için kayıtlarını mutlaka yaptırmaları gerekiyor.”

Editör: Haber Merkezi