Afşin İlçe Emniyet Müdürlüğü,  ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesi için 'Mutlu Aile Tabloları' proje hazırladı.

Afşin Kaymakamlığının başlatmış olduğu "Proje Kenti Afşin" projesi kapsamında Afşin İlçe Emniyet Müdürlüğü, 'Mutlu Aile Tabloları' isimli projeyle Kuran kurslarında eğitim gören yaklaşık 1000 kursiyere seminer düzenlemek için çalışma başlattı.

Afşin Merkez Anaokulu Konferans Salonunda gerçekleşen ilk seminerde açıklama yapan Afşin İlçe Emniyet Müdürü Recep Emol, Emniyet Müdürlüğü olarak hazırlanan 'Mutlu Aile Tabloları' isimli projeyle,  ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesinde katkıda bulunmak istediklerini belirtti.

Afşin'de,  'Mutlu Aile Tabloları" isimli projemiz ile Kuran kurslarında eğitim gören yaklaşık 1000 kursiyere seminer düzenlenmesi çalışma başlattıklarını söyleyen Afşin İlçe Emniyet Müdürü Emol, "Mutlu Aile Tabloları" isimli projemiz, aile toplumun en küçük birimidir sözünden yola çıkarak toplumuzun huzur ve refah seviyesini yükseltmek amacıyla şiddet türlerini, şiddete uğrayan kadınların yasal haklarını, koruyucu tedbirleri, verilen tedbir kararlarının gizli kaldığı   gibi   bilgileri   vererek,   kursiyerlere   farkındalık   oluşturulması amaçlanmıştır.Ayrıca İlçe Müftülüğü, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanlığı ve Devlet Hastanesi'nin projemize destek vererek, aile içi şiddetin, çocuklarımız ve gençlerimiz üzerindeki olumsuz etkilerini, bu etkilerle başa çıkma ve kurtulma yöntemleri konularında psikologumuz tarafından bayanları bilgilendi. Katılan bütün misafirlerimize teşekkür ediyorum." açıklamasında bulundu.

Konuşmanın ardından aile uzmanı ve polis aile masası birimleri tarafından seminere katılan bayanlar bilgilendirildi.

Editör: Haber Merkezi