Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ESO) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Topaktaş, 13 Ocak 2018 Cumartesi günü yapılacak Esnaf ve Sanatkarlar Odasının Olağan Genel Kurul’unda yeniden aday olduğunu açıkladı.

Türkiye genelinde olduğu gibi Afşin’de de Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu’na (TESK) bağlı olan Esnaf ve Sanatkârlar Odaları kongre sürecine girdi. Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı için Hakan Topaktaş, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın açıklaması gerçekleştirerek, 13 Ocak 2018’de Esnaf Odasının Genel Kurulunun yapılacağını ve başkanlığa aday olduğunu söyledi.

Esnaf ve sanatkarların topluma ve iş hayatına can veren damarlar olduğunu söyleyen Topaktaş, “Esnaf ve sanatkarlarımızla yapılan istişareler ve gelen teklifler üzerine tekrar Afşin Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığına talip olduk.” dedi

Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte, tekrar Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığına adaylığını açıklayan Başkan Topaktaş, Afşinli esnaflardan Esnaf ve Sanatkarlar Odasının Olağan Genel Kurul’unda destek istedi.

Afşinli esnafların desteği ve teveccühü ile 2014 yılında göreve geldiklerini ve dolu dolu 4 yılı geride bıraktıklarını söyleyen Topaktaş, “Göreve geldikten sonra çalışmalara hız kesmeden başladık. İlk olarak Afşin Esnaf ve Sanatkârlar odasını yakışır nezih bir ortam haline getirdik.  Binamızın dördüncü katını da odaya dâhil ettik. İnşallah göreve tekrar seçilirsek önümüzdeki yıl orayla ilgili çalışmamız olacak. Birçok etkinliğimiz ve birçok faaliyetimiz oldu. İlk olarak 400 esnaf ve sanatkar üyemize hijyen kursları vererek ve belgelerini takdim ettik. Yılbaşı etkinlikleri düzledik Esnaf ve sanatkârları ziyaret ederek dertlerini sıkıntılarını dinledik ve hediyelerini verdik. Her yıl 8 Mart Dünya Kadınlar gününde ilçemizdeki 170 bayan üyemizi hediyemizle birlikte ziyaret ettik. Ramazan ayının ilk gününde, vefat etmiş esnaf ve sanatkârlar için mevlit okuttuk ve ramazan ayında iftar birlikteliklerini gerçekleştirdik. Tüm Afşin’de birlik ve beraberlik ortamını sağladık. Bu yıl Kurban Bayramı etkinliğinde bir sloganla yola çıktık. Esnaf ve Sanatkârlarımızın kurban bıçağı ile içeceği kahvesi bizden dedik. Bunların dışında birçok kursumuz ve birçok faaliyetimiz oldu. SODES ve DOĞAKA ile alakalı uzmanlar getirerek toplantılar yaptık. KOSGEB girişimcilik kursları açtık 150 kişiye girişimcilik belgesi verdik. Girişimcilik kursuna katılan 5 vatandaşımız kendi işyerini açtı. Ulusal mağazada marketçi esnaflarımızın şikâyetleri vardı, onların yarasına merhem olma adına esnafa sahip çık kampanyası yaptık. Sonrasında afiş çalışması yaptık.” diye konuştu.

Afşin Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın 3 yıl arka arkaya ‘Yılın En İyi Mesleki Kuruluşu Ödülü’ne layık görüldüğüne değinen Topaktaş, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bizler Afşin’e ve esnaflarımıza hizmet etmek için bu yola çıkmıştık ve bunu başardığımıza inanıyoruz. Hizmet süremiz boyunca Kahramanmaraş'ta ve ilçeleri arasında Odamız 3 yıl arka arkaya Yılın En İyi Mesleki Kuruluşu Ödülünü aldı. Amacımız hizmet etmekti, elimizden geldiğince hizmet etmeye çalıştık.  Yeni bir seçim sürecine girdik esnaf arkadaşlarımla yaptığım istişare sonucunda tekrardan aday olmaya karar verdim. Seçim çalışmalarıma başladım ve seçim çalışması aşağı yukarı bitti. Bizlerde bugün yönetim kurulu arkadaşlarımızla birlikte seçim tarihini aldık. 13 Ocak 2018 Cumartesi günü Belediye Düğün Salonunda kongremiz olacak. Ben, esnaf ve sanatkârıma güveniyorum ve desteklerini istiyorum. Ben bu bedenin zekatını Afşinli esnaf ve sanatkarlarımıza hizmet etme noktasında harcayacağıma söz verdim. Bundan sonra da bu görev bize nasip olur, esnaflarımızda teveccüh gösterirse hizmetlerimizi artırarak sürdürmeye devam edeceğiz. Seçimin öncelikle esnaf ve sanatkârımıza, ilçemize ve ilimize hayırlara vesile olmasını Allah’tan niyaz ediyorum. Tüm esnaf ve sanatkârımıza saygılarımı sevgilerimi sunuyorum ve onların her zaman hizmetindeyim”




 

Editör: Haber Merkezi