Türkiye İş Kurumu (İş-Kur) tarafından uygulamaya konulan Toplum Yararına Projeleri (TYP) çerçevesinde Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 60 kişi istihdam sağlanacak.

İş-Kur Elbistan Hizmet Merkezi, Afşin, Elbistan, Ekinözü ve Nurhak ilçelerinde 2018-2019 dönemi için Toplum Yararına Programları (TYP) kapsamında alınacak işçi sayısını ve kura tarihlerini açıkladı. İş-Kur Elbistan Hizmet Merkezi’nden alınan bilgilere göre bu yıl sadece milli eğitim müdürlüklerini kapsayan TYP çerçevesinde 4 ilçede toplam 180 kişi 9 aylık süre için istihdam edilecek.

Toplum Yararına Projesi’nin (TYP), toplum yararına bir iş ya da hizmetin geçici olarak yürütüldüğü bir istihdam-eğitim modeli olarak biliniyor. TYP, kapsama alınan kişilerin kendi istekleriyle toplum yararına bir işte geçici olarak istihdamlarını, işçilere asgari ücret ödenmesini ve sosyal sigorta primlerinin karşılanmasını öngörüyor. Belirli süre iş sahibi olacak işsizler ise, ağaçlandırma ve çevre düzenlemesi, vadi ıslahı, erozyon engelleme çalışmaları, kamusal altyapının yenilenmesi, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi okullarda temizlikçi ve yardımcı personel istihdamı, restorasyon kültürel mirasın korunması, yol su şebekelerinin yapımı ve onarımı ile ilgili kaldırım çalışmaları gibi alanlarda istihdam ediliyorlar.

İşsizlerin umut kapısı haline gelen Toplum Yararına Projeleri (TYP) kapsamında Afşin’deki okullarda görevlendirilmek üzere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde  60 kişi, 9 aylığına iş sahibi olacak. İş-Kur Elbistan Hizmet Merkezi’nin sorumluluk sahasında bulunan Elbistan'da 85, Afşin’de  60, Ekinözü'nde 20 ve Nurhak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 15 kişi alınacak. 4 ilçede alınacak işçi sayısı ise bu sayede 180’e ulaşacak.

 Başvurular Afşin Belediyesi hizmet binasında yer alan İş-Kur Afşin Hizmet Noktasına şahsen yapılacak. 14 Eylül’de başlayan başvurular, 18 Eylül 2018 Salı günü sona erecek. Daha önceden kayıtlı olsalar dahi programa katılmak isteyenlerin mutlaka başvuru yapması gerekiyor. Program çerçevesinde istihdam edileceklerin tamamı, noter huzurunda çekilecek kura ile belirlenecek.

Noter huzurunda yapılacak çekiliş 21 Eylül Cuma günü saat 10.00 Afşin Kaymakamlığı Konferans salonunda gerçekleştirilecek.

Kurada ismi çıkanlar, 1 Ekim 2018 tarihi itibariyle işbaşı yapacak ve 28 Haziran 2019’a kadar TYP çerçevesinde istihdam edilecek.

Topum Yararına Projesi’ne (TYP) başvurmak isteyenlerde ise şu şartlar aranacak:

“İş-Kur’a kayıtlı işsiz olmak, 18 yaşını tamamlayarak 19 yaşından gün almış olmak, açık öğretim hariç öğrenci olmamak, kamudan emekli, malul aylığı almamak, iş göremezlik ödeneği alanlar TYP ye katılabilir, son bir yıl içerisinde yüklenici kurumun çalışanı olmamak, son altı ay içerisinde İŞKUR’un diğer programlarından (Kurs ve İşbaşı Eğitim programından) faydalanmamış olmak, son bir yıl içerisinde Toplum Yararına Programlardan (TYP) dokuz aydan az faydalanmış olmak.”

Mazeretsiz olarak TYP’den ayrılanlar veya kendi kusuru nedeniyle ilişiği kesilenler, son yararlanma tarihi üzerinden 24 ay geçmedikçe yeni bir TYP’ye başvuramayacak. Devam ettiği bir TYP ile mazeretli ya da mazeretsiz ilişiği kesilen katılımcı aynı TYP’ye tekrar katılamayacak.

Editör: Haber Merkezi