Tük Kızılayı Afşin Şubesi ile Afşin Belediyesi organizesiyle Afşin’de 25 ton patates ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Önümüzdeki günlerde ise, 25 ton patates daha dağıtılacak.
Türk Kızılayı Afşin Şubesi ile Afşin Belediyesi, Nevşehir Belediyesi’nden getirtilen 25 ton patates muhtarlar aracılığı ile ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.25 ton patates ise önümüzdeki günlerde tekrar dağıtılacak.
 
Konu hakkında bilgi veren Türk Kızılayı Afşin Şube Başkanı Sadettin Binboğa, “Afşin Belediyemizin Nevşehir Belediyesiyle yapmış oldukları görüşmeler sonucunda Nevşehir Belediyesi hibe olarak 50 ton patates verdi. Almış olduğumuz bu patatesi muhtarlarımızın tespit ettikleri durumu iyi olmayan vatandaşlarımıza dağıtacağız. Belediye personeli ve Kızılay personelimizle beraber dağıtımını sağlayacağız.” şeklinde konuştu.
Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Nusret Karataş ise, “Güzel bir çalışmaya adım attık. Nevşehir Belediyemizin organik tarım çalışmaları kapsamında patates dikimi olmuş ve fazla gelen patatesleri dağıtıyorlar. Afşin Belediyesi olarak Nevşehir Belediyesiyle irtibata geçerek patates talebinde bulunduk. Şuan için ilk etapta 25 ton patates geldi ve Afşin Kızılay teşkilatı ve muhtarlarımızın yardımıyla muhtaç vatandaşlarımıza dağıtacağız. Nevşehir Belediyemize çok teşekkür ediyorum. Bunun ardından gene 25 ton patates gelecek ve onu da gene Kızılay ve muhtarlarımız aracılığı ile muhtaç vatandaşlarımıza dağıtacağız. Bizler Afşin Belediyesi olarak bu konuda sadece aracılık yapıyoruz ve muhtaç vatandaşlarımıza bu yardımı ulaştırmaya çalışıyoruz” dedi.
Editör: Haber Merkezi