Afşin Milli Eğitim Müdürü Yasin Fırat, Afşin’de okul inşaatlarının devam ettiğini belirterek, inşaatları süren 3 okuldaki öğrencilerin başka okullara kaydırıldığını bildirdi.
 
Afşin’de Namık Kemal İlkokulu, Atatürk Ortaokulu ve İmam Hatip Orta Okulunda yeni bina yapım çalışmaları başladığından dolayı, binanlar tamamlana kadar başka okullarda eğitim görecekler. Afşin Namık Kemal İlkokulundaki öğrenciler Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nda, Atatürk Ortaokulu’ndaki öğrenciler, Efsus Ortaokulu’nda, İmam Hatip Ortaokulu’ndaki öğrenciler ise, Merkez Fatih İlkokulunda eğitim görecek.
Konu hakkında bilgi veren Afşin Milli Eğitim Müdürü Yasin Fırat, şunları kaydetti:
“2013-2014 eğitim öğretim yılında Afşin okullarımız için tam bir inşaat alanına dönüşecek. Şuanda üç okulumuzun inşaatı devam ediyor. Bu okullarımız Öğretmen Lisesi, Afşinbey Ortaokulu ve Nadır İlkokulu , ayrıca 5 okulumuzun da ihalesi yapıldı ve bir okulumuzun da ihale çalışmaları devam etmekte. Bu okullarımız ise Tanır Lisesi, Gazi Osman Paşa okulunun ek binası, Namık Kemal İlkokulu , İmam Hatip Ortaokulu ve Kız Meslek Lisesi olarak toplamda 9 yeni okul yapılacak ilçemize. Afşin Atatürk Ortaokulunun da ihale çalışmaları devam etmekte. Bu okullarımız 1 yıl içerisinde bitirilecek ve tamamlandığında 110 dersliğimiz 2014-2015 eğitim öğretim yılında yetişecek.
2013-2014 eğitim öğretim döneminde yapılacak olan yeni okullarımız nedeniyle biraz sıkıntı yaşayacağız. Çünkü Namık Kemal İlkokulunun, Atatürk Ortaokulunun ve İmam Hatip Ortaokulunun binaları hizmet veremeyecek bu eğitim öğretim döneminde. Bu okullarımızda, İlçe Milli Eğitim olarak şöyle bir çözüm ürettik. Namık Kemal İlkokulu önümüzdeki dönem Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunda eğitim verecek. Atatürk Ortaokulunu da Efsus İlkokuluyla birleştirdik. İmam Hatip Ortaokulunu , Merkez Fatih İlkokuluyla birleştirme çalışmalarımız devam etmekte.”
Velilerden anlayış beklediğini belirten Fırat, “ Bu dönem ifade ettiğim gibi biraz fiziki sıkıntı yaşayacağız ama 2014-2015 eğitim öğretim sezonunda Afşin’imiz yeni okullarıyla birlikte bir rahatlama yaşayacak. Bu çalışmalar kapsamında öğrencilerimiz kalabalık sınıflarda eğitim görecekler ama bu konuda velilerimizin anlayışlarını bekliyoruz. Okullarımız için ve öğrencilerimiz için yapılabilecek en iyi planlamayı yapmış olduğumuzu düşünüyoruz Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak.” dedi.
Editör: Haber Merkezi