Kahramanmaraş'ta, 8 şehit yakını ve 3 gaziye "Devlet Övünç Madalyası" verildi.
Topçu Yüzbaşı Aydın Boyer, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde törende yaptığı konuşmada, kutsal emanetlerin lekesiz ve tertemiz şekilde sahibine ulaştığını belirtti.
Milletçe dimdik vazife başında olduklarını vurgulayan Boyer, şunları kaydetti:
"Sizlerin manevi varlıklarınızdan güç alan bizler, her ne şart altında olursa olsun vatana göz diken düşmanlarımızı bertaraf ederek, emanetinizi daime yükseklerde taşıyacağız. Sizleri bizden ayıran ölüm size olan bağlılığımızı asla koparamayacaktır. Kutsal emanetiniz olan Türk vatanı ilelebet hür kalacaktır."
Konuşmanın ardından, Vali Şükrü Kocatepe 8 şehit yakını ve 3 gaziye "Devlet Övünç Madalyası"nı verdi. Tören sırasında duygulu anlar yaşandı.
Bu arada, 2011 yılında Bitlis'in Hizan ilçesi Kaymakamlık Lojmanı'na düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Yasin Höbek'in 5 yaşındaki oğlu Emre Höbek, madalyayı annesi Badia Höbek ile birlikte aldı. Madalyayı elinden bırakmayan ve kürsüden inmeyen Emre'nin verdiği asker selamı uzun süre ayakta alkışlandı.
Vali Kocatepe törenin ardından şehit yakınları ve gazilerle Fotoğraf çektirdi.
Törene, Garnizon Komutanı Kaan Kazaz, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, MHP Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, İl Jandarma Komutanı İsmail Cömert, Emniyet Müdürü Metin Aşık, AK Parti İl Başkanı Mehmet Fatih Erkoç, CHP İl Başkanı Esat Şengül, daire müdürleri ve diğer ilgililer katıldı.
Törenin ardından AA muhabirine açıklamada bulunan şehidin eşi Badia Höbek, çok gururlu olduklarını dile getirdi.
Eşinin şehit olduğunda oğlunun 3 yaşında olduğunu anlatan Höbek, şunları kaydetti:
"Oğlum şu anda 5 yaşında ve babasını hatırlayamıyor. Bazen bana babasını soruyor. Babasının şehit olduğunu bilmiyor. Fotoğraflara bakarak, 'babam nerede' diyor. Ben de 'baban cennete gitti' diyorum. 'Anne, babam cennetten ne zaman gelecek' diye soruya ama cevap veremiyorum."
Editör: Haber Merkezi