Jandarma, 175. kuruluş yıldönümünü düzenlediği sosyal etkinliklerle kutluyor. Kahramanmaraş’ta yapılan çeşitli aktivitelerle vatandaşla olan diyaloğunu daha da güçlendiren jandarma, bugün de Kızılay’a kan bağışında bulunarak önemli bir sosyal sorumluluk örneği gösterdi.

Jandarma Alay Komutanı Albay Coşkun Doğan’ın da aralarında bulunduğu 175 subay, astsubay, erbaş ve er önce bağış formlarını doldurdu. Ardından tansiyonları ve kan değerleri ölçülen askerlerden uygun olanlar sedyeye alındı. Titizlikle bağışları alınan askerlere, daha sonra da meyve suyu ve pasta ikramında bulunuldu.
Kahramanmaraş Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Okan Erdoğan konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Türk askerinin her zaman olduğu gibi bu kez de kan bağışıyla halkın yanında olduğunu söyledi. 175. yıl anısına düzenlenen bu etkinliğe katılmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

“Türkiye genelinde ‘kan acil değil sürekli ihtiyaçtır’ kampanyası kapsamında çalışmalarımız sürüyor. Bugün de İl Jandarma Komutanlığımızın 175. yıldönümünü kutlamak ve bir etkinlik yapmak amacıyla buraya geldik. Türk ordusu ve jandarma her zaman olduğu gibi halkın yanında. Türk halkına kan, can ve hayat vermek için var gücüyle bize destek oluyor. Her şey için teşekkür ediyoruz. Askerlerimizin yaklaşımı çok sıcak ve bu konuda duyarlılar. İnşallah bugün de 175. yıldönümü kapsamında 175 ünite kan alıyoruz. Diğer yandan Maraş genelinde yine kan bağışlarımız devam ediyor. Bu ve benzeri kamu kurum ve kuruluşları, özel kuruluşlar olsun ekiplerimize kan veriyor. Bu faaliyetler çerçevesinde ocak ayı itibariyle hastanelerin kan ihtiyacının yüzde yüzünü karşılamış durumdayız. Bu, Kahramanmaraş için gurur verici bir tablo. Bu bağışların inşallah artarak devam etmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

Kahramanmaraş’ta kan verme duyarlılığının her geçen gün arttığına dikkat çeken Erdoğan, “Şu anda kamu ve özel hastanelerin yüzde yüz ihtiyacını karşılamış durumdayız. Maksat hastanemizde kan arayan kişilerin acil değil, sürekli kana ulaşabilmelerini ve bunu en kolay şekilde sağlayabilmelerini hedefliyoruz. Geçen yıl toplam kan bağışı 16 bin 250 idi. Hastanelerimizden toplam talep edilen kan ise 24 bin üniteydi. Hepsini karşılayabildik. Çevre illerden de destekler oldu. Bu sene için de daha kapsamlı şekilde çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

BİNBAŞI BU KEZ KAN VERDİĞİ İÇİN MADALYA ALDI


Öte yandan, İl Jandarma Alay Komutanlığı’nda görevli Binbaşı Yıldırım Özbaş’a bu güne kadar yaptığı 25 ünite kan bağışından dolayı gümüş madalya takıldı. Meslek hayatı boyunca farklı alanlarda birçok madalya alan Özbaş, bu kez de yaptığı bağışlar nedeniyle madalya almanın mutluluğunu yaşadı. 25 ünite bağışla gümüş madalya almaya hak kazanan Özbaş, bağış sayısını 35’e yükselttiğinde altın madalyayla ödüllendirilecek.


Editör: Haber Merkezi