Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) ve Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle,155 Polis İmdat Hattı'nda görev yapan personellere yönelik öfke kontrolü, sağlıklı iletişim ve halkla ilişkiler konularında eğitim semineri verildi.
 
Semineri tamamlayan 62 personele sertifika verilmesi için bugün Emniyet Brifing Salonu'nda sertifika töreni düzenlendi. Törende konuşan İl Emniyet Müdürü Metin Aşık, iletişim ve teknolojinin geliştiği bu süreçte, kendilerinin de hizmet kalitesini artırmak için faaliyetler gerçekleştirdiklerini söyledi.
Emniyet personelinin gerek telefonda, gerek yüz yüze iletişimde vatandaşa her zaman şefkatle yaklaşması gerektiğini işaret eden Aşık, "Sizler vatandaşlarımızın psikolojilerini unutmadan, o anda yaşadığı paniklerini, o anki sıkıntılarını göz ardı etmeden daha şefkatli, onları daha iyi anlayan ve algılayan bir yaklaşım göstermenizi bekliyorum. Çünkü bizler karakollarımızla, sokaktaki ekiplerimizle vatandaşla hep yüz yüzeyiz. Devletin vitriniyiz ve devletin bu vitrininin en güzel renkleri ve tasarımları halkımıza sunması gerekiyor. Eğitime katılan tüm personelime teşekkür ediyor, görevlerinde başarılar diliyorum" diye konuştu.
Programda konuşan KSÜ İktisadi ve İdari Bilimler Dekanı Prof. Dr. İsmail Bakan ise küreselleşen dünyada tüm olguların değiştiğini söyledi. Bakan, şunları kaydetti:
"Bugün görev tanımlarımız değişiyor, görev anlayışlarımız değişiyor. Vatandaşın bizden beklentileri değişiyor ve bu değişim karşısında bizler de kamu görevlileri olarak sunmuş olduğumuz hizmet kalitesini her geçen gün bir adım ileriye taşımamız gerekiyor. Bu manada bu eğitimler büyük önem arz ediyor. O nedenle bu tür etkinliklerin bundan sonra da devam etmesini diliyoruz."
Konuşmaların ardından Emniyet Müdürü Aşık, eğitimi veren KSÜ Öğretim Görevlileri Doç. Dr. Mustafa Taşlıyan, Yrd. Doç. Dr. Serkan Ada ve Yrd. Doç. Dr. Canan Gamze Bal'a teşekkür belgesi ve çiçek takdim etti. Emniyet Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ve büro amirlerinin katıldığı program sertifikaların dağıtılmasıyla son buldu.
Editör: Haber Merkezi