Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde bulunan Karatepe Okulu bahçesine öğrenciler tarafından, 'Yaşam Becerileri' ile 'Hayatımı Planlıyorum, Başarıya Ulaşıyorum' projeleri kapsamında 50 adet zeytin fidanı dikildi.
Karatepe Okulu Müdürü Abuzer Gülpınar, etkinliğin öğrencilerin hem akademik hem de sosyal gelişimine önemli katkı sağladığını belirterek, 'Öğrencilerimizin doğayla iç içe, sorumluluk alarak öğrenmesini çok önemsiyoruz. Bu tür projelerle çevre bilincini kalıcı hale getirmeyi amaçlıyoruz' ifadelerini kullandı.
Her öğrenciye bir fidan sorumluluğu
Proje kapsamında her öğrenciye bir zeytin fidanının sulama ve bakım sorumluluğu verilerek, sorumluluk bilincinin küçük yaşta kazandırılması hedeflendi. Dikilen zeytin fidanlarıyla okul bahçesinin önümüzdeki yıllarda daha yeşil, daha üretken ve sürdürülebilir bir yaşam alanına dönüşmesi bekleniyor.





