Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) 2026 yılı Adli ve İdari Yargı Ana Kararnamesi kapsamında Afşinli Hemşehrimiz Cumhuriyet Savcısı Egemen Keleş, İzmir Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevine atandı. Berçenek Mahallesi nüfusuna kayıtlı olan Keleş, yeni göreviyle önemli bir terfi aldı.
HSK tarafından yayımlanan 2026 yılı Adli ve İdari Yargı Ana Kararnamesi kapsamında çok sayıda hâkim ve savcının görev yeri değişirken, Afşinli hemşehrimiz Cumhuriyet Savcısı Egemen Keleş de yeni görevine yükseldi. Kararnameye göre Keleş, görev yaptığı İzmir Karşıyaka Cumhuriyet Savcılığından Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevine atandı.
Afşin'in Berçenek Mahallesi nüfusuna kayıtlı olan Egemen Keleş, meslek hayatına 2018 yılında Tercan Cumhuriyet Savcısı olarak başladı. Başarılı çalışmalarının ardından 2020 yılında Kemalpaşa Cumhuriyet Savcılığı görevine atanan Keleş, 2024 yılından itibaren İzmir Karşıyaka Cumhuriyet Savcısı olarak görev yaptı. HSK'nın son kararnamesiyle birlikte ise Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevine yükselerek kariyerinde önemli bir adım attı.
Görev yaptığı illerde yürüttüğü başarılı çalışmalarla dikkat çeken Egemen Keleş'in terfisi, memleketi Afşin'de de memnuniyetle karşılandı. Afşinli hemşehrileri, önemli bir göreve getirilen Cumhuriyet Başsavcı Vekili Egemen Keleş'i tebrik ederek yeni görevinde başarılar diledi.
HSK kararnamesinin Resmî Gazete'de yayımlanmasının ardından atama sürecinin tamamlanmasıyla birlikte Egemen Keleş'in İzmir Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcı Vekili olarak yeni görevine başlaması bekleniyor.





