Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından bu hafta üçüncüsü düzenlenen Doğa Yürüyüşüne ilgi yoğun oldu.
Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü’nce organize edilen Doğa Yürüyüşünün 3’ncüsüne mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kentte görev yapan basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Kılavuzlu Kent Ormanı Girişinden başlayıp, Kılavuzlu Su Sporları Merkezi’ne kadar gidilen ve tekrar dönülerek Kılavuzlu Kent Ormanı girişinde sonlandırılan Doğa Yürüyüşü’nde 6 kilometrelik parkur yüründü.

Yürüyüşte Kılavuzlu Su Sporları Merkezi’nde yürüyüşe katılan vatandaşlara kahvaltı ikram edildi.

Burada gazetecilere bir açıklama yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç: “Kahramanmaraşlı hemşerilerimize beraber yürüyoruz.  Kahramanmaraşlı hemşerilerimizin sağlığı sıhhati huzuru bizim için çok önemli. Biz bu alanda çok önemli yatırımlar yapıyoruz. Kahramanmaraşlı hemşerilerimizin daha rahat nefes alabilmesi için yeşil alanlar, rekreasyon alanları yapıyoruz, spor tesisleri yapıyoruz. Çocuklarımıza spor okulları açıyoruz özelikle yaz spor okulları. Bulunduğumuz bölge de doğa harikası bir bölge. Kahramanmaraş'ın en güzel noktalarından bir yer. Burada tertemiz havada doğa harikası bir görsel içinde Kahramanmaraşlı hemşerilerimize Kahramanmaraş'ın güzel insanlarıyla beraberce hem spor yaptık hem yürürken istişare ettik. İnşallah bunu geleneksel hale getirme gayreti içindeyiz. Bu toplu yürüyüşümüzün üçüncüsü. Birincisinde vatandaşlarımızla hep beraber yürüdük. İkincisinde bayanlar yürüdü şimdi de beraber yürüyoruz. İnşallah Kahramanmaraşlı hemşerilerimizi burada bu alanda spor yapmaya yürüyüşler yapmaya davet ediyoruz. Sadece cumartesi sabahları değil diğer günlerde de hafta sonu da vatandaşlarımıza aileleriyle beraber burada yürüyebilirler. Burada güzel zaman geçirebilirler. Bu alanları bu yolları onlar için yaptık. Bu bölgede büyük rekreasyon alanları yapıyoruz. Özelikle Kılavuzluya yapacağımız  Recep Tayyip Erdoğan Yaşam Alanı rekreasyon alanı gerçekten Türkiye'de Dünyada örnek gösterilen alanlarda  bir tanesi olacak. Kent ormanı olarak düzenlediğimiz şimdi Ceyhan bölgesini yapacağımız Recep Tayyip Erdoğan mesire alanıyla da bu bölgeyi daha da güzelleştireceğiz.  Ben bu doğa yürüyüşümüze katılan başta muhtarlarımız olmak üzere sivil toplum kuruluş temsilcilerimize ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. 
Editör: Haber Merkezi