ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN
ÖĞRETİM ÜYESİ ALIM İLANI

Üniversitemizin aşağıda isimleri yazılı birimlerine, 2547 Sayılı Kanunun ilgili maddeleri, 12.06.2018 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği"nin ilgili maddeleri ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca onaylanan "Şırnak Üniversitesi Akademik Yükseltilme ve Atama Kriterleri Yönergesi" uyarınca öğretim üyesi alınacaktır.

Profesör adayları; Başvuru dilekçesinin ekine; 2 (iki) adet fotoğraf (Son altı ay içinde çekilmiş), Nüfus cüzdan fotokopisi/T.C. kimlik kartı fotokopisi, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora, Doçentlik belgelerinin e-devlet çıktıları (asılları veya noterden ya da resmi kurumlarca onaylanmış nüshaları atama aşamasında talep edilecektir.), Erkek adaylar için askerlik belgesi (E-devletten alınan kare kodlu belgeler de kabul edilir), Adli Sicil Kaydı (Konu kısmı "Resmi Kurum" olarak seçilerek e-Devletten alınacaktır.), YÖK Formatında Özgeçmiş ve Eserler listesi, Hizmet Belgesi (naklen veya yeniden atanacak adaylar için) (Çalıştığı/Ayrıldığı kurumdan alınan onaylı belge veya E-devletten alınan kare kodlu HİTAP Hizmet Dökümü), Şırnak Üniversitesi Akademik Personel İlk ve Yeniden Atanma Kriterleri Yönergesine göre hazırlanmış Bilimsel çalışma Puan Listesi ile bilimsel eserlerinden oluşan dosyasının 1 (bir) nüshasını Fiziksel olarak, 5 (beş) nüshasını da elektronik ortamda (flash bellek) şahsen veya posta yolu ile Şırnak Üniversitesi Personel Daire Başkanlığına teslim etmeleri gerekmektedir.

Doçent adayları; Başvuru dilekçesinin ekine; 2 (iki) adet fotoğraf (Son altı ay içinde çekilmiş), Nüfus cüzdan fotokopisi/T.C. kimlik kartı fotokopisi, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora, Doçentlik belgelerinin e-devlet çıktıları (asılları veya noterden ya da resmi kurumlarca onaylanmış nüshaları atama aşamasında talep edilecektir.), Erkek adaylar için askerlik belgesi (E-devletten alınan kare kodlu belgeler de kabul edilir), Adli Sicil Kaydı (Konu kısmı "Resmi Kurum" olarak seçilerek e-Devletten alınacaktır.), YÖK Formatında Özgeçmiş ve Eserler listesi, Yabancı dil sınav sonuç belgesi, Hizmet Belgesi (naklen veya yeniden atanacak adaylar için) (Çalıştığı/Ayrıldığı kurumdan alınan onaylı belge veya E-devletten alınan kare kodlu HİTAP Hizmet Dökümü), Şırnak Üniversitesi Akademik Personel İlk ve Yeniden Atanma Kriterleri Yönergesine göre hazırlanmış Bilimsel çalışma Puan Listesi ile bilimsel eserlerinden oluşan dosyasının 1 (bir) nüshasını Fiziksel olarak, 4 (dört) nüshasını da elektronik ortamda (flash bellek) şahsen veya posta yolu ile Şırnak Üniversitesi Personel Daire Başkanlığına teslim etmeleri gerekmektedir.

Doktor Öğretim Üyesi adayları; Başvuru dilekçesinin ekine; 2 (iki) adet fotoğraf (Son altı ay içinde çekilmiş), Nüfus cüzdan fotokopisi/T.C. kimlik kartı fotokopisi, Lisans, Yüksek lisans, Doktora diplomalarının e-devlet çıktıları (asılları veya noterden ya da resmi kurumlarca onaylanmış nüshaları atama aşamasında talep edilecektir.), Erkek adaylar için askerlik belgesi (E-devletten alınan kare kodlu belgeler de kabul edilir), Adli Sicil Kaydı (Konu kısmı "Resmi Kurum" olarak seçilerek e-Devletten alınacaktır.), YÖK Formatında Özgeçmiş ve Eserler listesi, Yabancı dil sınav sonuç belgesi, Hizmet Belgesi (naklen veya yeniden atanacak adaylar için) (Çalıştığı/Ayrıldığı kurumdan alınan onaylı belge veya E-devletten alınan kare kodlu HİTAP Hizmet Dökümü), Şırnak Üniversitesi Akademik Personel İlk ve Yeniden Atanma Kriterleri Yönergesine göre hazırlanmış Bilimsel çalışma Puan Listesi ile bilimsel eserlerinden oluşan dosyasının 1 (bir) nüshasını fiziksel olarak, 4 (dört) nüshasını da elektronik ortamda (flash bellek) şahsen veya posta yolu ile ilana çıkılan kadro birimine teslim etmeleri gerekmektedir.

Müracaat edecek adayların 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48'inci maddesindeki genel şartları taşımaları gerekmektedir.

Müracaat edecek adayların "Şırnak Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Kriterleri Yönergesi'nde belirlenen koşulları yerine getirmeleri gerekmektedir.

Profesör ve doçent unvanına sahip olanlar veya kadrolarında görev yapanlar, doktor öğretim üyesi kadrosuna başvuramaz.

Profesör unvanına sahip olanlar veya kadrosunda görev yapanlar, doçent kadrosuna başvuramaz.

Başvuru Dilekçesinde duyuru ilan numarası mutlaka belirtilecektir. Adaylar ilan edilen kadrolardan sadece birine başvuru yapabilirler. Birden fazla kadroya başvuru yapan adayların hiçbir başvurusu kabul edilmeyecektir.
Herhangi bir kamu kuruluşunda çalışanların (daha önce çalışıp ayrılsalar dahi), çalıştığı kurumdan veya E-Devlet üzerinden alacakları hizmet belgesini ibraz etmeleri gerekmektedir.
Başvurular şahsen veya posta/kargo yolu ile yapılacaktır. Süresi içinde yapılmayan başvurular ile eksik belgeli başvurular dikkate alınmayacaktır. Posta/kargo ile yapılacak başvuruların son başvuru tarihine kadar ilgili kadronun bulunduğu birime ulaşmış olması gerekmektedir. Gecikmelerden Üniversitemiz sorumlu değildir.
İhtiyaç duyulması halinde; adayları ilgilendiren başvuru ve atama süreci ile ilgili tüm bilgilendirmeler Üniversitemizin web sayfasından (www.sirnak.edu.tr) yapılacak olup, ayrıca yazılı bildirim yapılmayacaktır.
Üniversitemiz ilanı her aşamada kısmen veya tamamen iptal edebilir veya güncelleyebilir. Üniversite resmi internet sayfasından yapılan tüm duyurular tebligat mahiyetinde olup kişilere ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.

İlan Başvuru Başlama Tarihi: 17.12.2025
İlan Başvuru Bitiş Tarihi (mesai bitimi): 31.12.2025

İLAN NO BİRİM BÖLÜM ANABİLİM DALI / PROGRAM UNVAN ADET DER. AÇIKLAMA BAŞVURU YERİ
ÖÜ2025/15 İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Yönetim ve Organizasyon Profesör 1 1 Yönetim ve Strateji Bilim alanında doçent unvanına sahip olmak; örgütsel ve kadın çalışanlar konularında çalışmalar yapmış olmak. Personel Daire Başkanlığı (Şırnak Üniversitesi Mehmet Emin Acar Kampüsü Rektörlük Binası, Yeni Mh. Üniversite Cad. Şırnak- Merkez)
ÖÜ2025/16 İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Muhasebe ve Finansman Profesör 1 1 Finans alanında doçent unvanına sahip olmak; finansal gelişme ve yeşil finans konularında çalışmalar yapmış olmak. Personel Daire Başkanlığı (Şırnak Üniversitesi Mehmet Emin Acar Kampüsü Rektörlük Binası, Yeni Mh. Üniversite Cad. Şırnak- Merkez)
ÖÜ2025/17 Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Elektronik Profesör 1 1 Profesörlük kadrosuna başvuru şartlarını taşıyor olup, süperiletken malzemeler üzerine çalışmaları olmak. Personel Daire Başkanlığı (Şırnak Üniversitesi Mehmet Emin Acar Kampüsü Rektörlük Binası, Yeni Mh. Üniversite Cad. Şırnak- Merkez)
ÖÜ2025/18 Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Gastronomi ve Mutfak Sanatları Doçent 1 3 Turizm İşletmeciliği Alanında Doçentlik belgesine sahip olmak. Gastronomi alanında çalışma yapmış olmak. Personel Daire Başkanlığı (Şırnak Üniversitesi Mehmet Emin Acar Kampüsü Rektörlük Binası, Yeni Mh. Üniversite Cad. Şırnak- Merkez)
ÖÜ2025/19 Şırnak Meslek Yüksekokulu Makine ve Metal Teknolojileri Makine Programı Doçent 1 1 Lisans, Lisansüstü eğitimlerini ve doçentlik unvanını Makine Mühendisliği bilim alanından almış olup, Titreşim kontrolü ve PID tabanlı kontrol sistemleri konularında bilimsel çalışmaları olmak. Personel Daire Başkanlığı (Şırnak Üniversitesi Mehmet Emin Acar Kampüsü Rektörlük Binası, Yeni Mh. Üniversite Cad. Şırnak- Merkez)
ÖÜ2025/20 İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Din Felsefesi Dr. Öğr. Üyesi 1 3 İlahiyat Fakültesi lisans mezunu olmak; Din Felsefesi alanında yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamlamış olmak; 17. ve 19. yüzyıl filozoflarının teoloji, antropoloji ve din eleştirisine ilişkin akademik çalışmalar yapmış olmak. İlahiyat Fakültesi (Mehmet Emin Acar Kampüsü, Yeni Mh. Üniversite Cad. Şırnak- Merkez)
ÖÜ2025/21 Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Geoteknik Dr. Öğr. Üyesi 1 2 İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı, Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği Programında doktora yapmış olmak. Endüstriyel atıklar ve Çevre Geotekniği alanında çalışmalar yapmış olmak. Mühendislik Fakültesi (Şırnak Üniversitesi Mehmet Emin Acar Kampüsü, Yeni Mh. Üniversite Cad. Şırnak- Merkez)
ÖÜ2025/22 Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Ebelik Dr. Öğr. Üyesi 2 3 Doktorasını Ebelik, Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği alanlarından birinde yapmış olmak veya doktorasını Hemşirelik Ana Bilim Dalında yapmış olup Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği alanı ile ilgili çalışmaları olmak. Sağlık Bilimleri Fakültesi (Şırnak Üniversitesi Mehmet Emin Acar Kampüsü, Yeni Mh. Üniversite Cad. Şırnak-Merkez)
ÖÜ2025/23 Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Ebelik Dr. Öğr. Üyesi 1 3 Doktorasını Ebelik, Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği alanlarından birinde yapmış olmak veya doktorasını Hemşirelik Anabilim Dalında yapmış olup yenidoğan ile ilgili çalışmaları olmak. Sağlık Bilimleri Fakültesi
ÖÜ2025/24 Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Müzik Dr. Öğr. Üyesi 1 4 Doktorasını müzik eğitimi alanında yapmış olmak. Bağlama eğitiminde egzersiz ve uyarlamaların önemi ile ilgili çalışmalar yapmış olmak. Güzel Sanatlar Fakültesi (Şırnak Üniversitesi Mehmet Emin Acar Kampüsü, Yeni Mh. Üniversite Cad. Şırnak- Merkez)
ÖÜ2025/25 İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat İktisat Tarihi Dr. Öğr. Üyesi 1 5 İktisat bölümü lisans mezunu olup, iktisat tarihi bilim dalında doktora yapmış olmak. Servet dağılımı alanında çalışma yapmış olmak. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (Şırnak Üniversitesi Mehmet Emin Acar Kampüsü, Yeni Mh. Üniversite Cad. Şırnak-Merkez)
ÖÜ2025/26 Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Hizmetler ve Teknikler İlk ve Acil Yardım Dr. Öğr. Üyesi 1 1 Hemşirelik lisans mezunu olup Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği alanında doktora yapmış olmak ve doğum ve kadın sağlığı alanında çalışmaları olmak. Sağlık Hizmetleri MYO (Mehmet Emin Acar Kampüsü Mühendislik Binası No: 21973000 Şırnak)
ÖÜ2025/27 Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Dr. Öğr. Üyesi 1 2 Hemşirelik lisans mezunu olup, Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği alanında doktora yapmış olmak gebelik ve üreme sağlığı ile ilgili bilimsel çalışmalar yapmış olmak ve bu çalışmalar ile ilgili bir bilimsel araştırma projesinde yürütücü olarak görev almış olmak. Sağlık Hizmetleri MYO
ÖÜ2025/28 Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Optisyenlik Dr. Öğr. Üyesi 1 4 Fizik bölümünde lisans mezunu olmak, Atom ve Molekül Fiziği programı/anabilim dalında yüksek lisans ve doktora yapmış olmak. Yarıiletken ince film tabakalar üzerinde çalışmalar yapmış olmak. Sağlık Hizmetleri MYO (Mehmet Emin Acar Kampüsü Mühendislik Binası No: 21973000 Şırnak)
ÖÜ2025/29 Silopi Meslek Yüksekokulu Finans Bankacılık ve Sigortacılık Bankacılık ve Sigortacılık Dr. Öğr. Üyesi 1 1 Yüksek lisans ve doktorasını iktisat alanında yapmış olmak. Katılım bankacılığı alanında çalışmalar yapmış olmak. Silopi Meslek Yüksekokulu (Dicle 23. Cd. No:33, 73400 Silopi/ŞIRNAK)
ÖÜ2025/30 Şırnak Meslek Yüksekokulu Mülkiyeti Koruma ve Güvenlik Özel Güvenlik ve Koruma Dr. Öğr. Üyesi 1 3 Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği lisans mezunu olup Yüksek Lisans ve Doktora Eğitimini Beden Eğitimi ve Spor Anabilim Dalında yapmış olmak, çatışma çözme becerileri üzerine çalışmalar yapmış olmak. Şırnak Meslek Yüksekokulu (Mehmet Emin Acar Kampüsü, Yeni Mh. Üniversite Cad. Şırnak- Merkez)

Kaynak: Haber Merkezi