Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç , Kahramanmaraş Kalesi’nde Türk bayrağının göndere çekilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Karakoç , Kurtuluş Savaşı yıllarında Kahramanmaraş Kalesi’ndeki Türk bayrağının Fransızlar tarafından indirilmesi üzerine halkı direnişe çağıran Rıdvan Hoca’nın mirasına sahip çıktıklarını belirterek, “Bayrağımızı dalgalandırmak için Kahramanmaraş Kalesi’ndeyiz” dedi.
Açıklamasında, Rıdvan Hoca’nın “Müslümanların bir beldede Cuma namazı kılabilmesi için o beldenin hür olması gerekir. Eğer hürriyet yoksa, orada İslam sancağı dalgalanmıyorsa, namaz kılmak caiz değildir” sözlerini hatırlatan Karakoç Dora, bu çağrının Maraş’ta milli mücadelenin fitilini ateşlediğini ifade etti.

Kahramanmaraş Kalesi’nde Türk bayrağının yeniden göndere çekildiğini vurgulayan Karakoç , “Ezanı dindirmeyen, bayrağı indirmeyen bir ecdadın torunları olarak dün olduğu gibi bugün de ay yıldızlı al bayrağımıza uzanan hain ellerin karşısında olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Karakoç'un açıklamaları, vatandaşlar ve partililer tarafından ilgiyle karşılandı.





