Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörlüğünden:

SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM İLANI



Üniversitemize bağlı birimlerde istihdam edilmek üzere 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4. maddesinin (B) fıkrasına göre 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Kararnameye ekli 28.06.2007 tarih ve 26566 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esaslar’da yer alan ek 2’nci maddenin (b) ve (c) fıkrasına göre KPSS (B) grubu puan sırası esas alınmak suretiyle aşağıda belirtilen pozisyonlara 2 sözleşmeli personel alınacaktır.
İlan Yayım Tarihi: 04.07.2025
Başvuru Başlangıç Tarihi: 04.07.2025
Son Başvuru Tarihi: 18.07.2025 (Mesai Bitimi, 17.00)
Ön Değerlendirme Sonuç İlan Tarihi: 28.07.2025
Kesin Değerlendirme Sonuç İlan Tarihi: 01.08.2025
Başvuruların Yapılacağı İnternet Sitesi: (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) veya
e-Devlet Kapısı “Malatya Turgut Özal Üniversitesi - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım” hizmeti
Sonuçların İlan Edileceği İnternet Sitesi: https://personel.ozal.edu.tr/ ve Kariyer Kapısı
(https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) Üniversite başvuru takviminde ve ilanda değişiklik yapma hakkını saklı tutar.

Ünvanı

İlan Kodu

Birimi

Kadro Sayısı

Cinsiyet

Aranan Nitelikler ve Çalışma Şartları

Sınav Şartı

Büro Personeli (Lisans)

BP 01

Tüm Birimler

2

Erkek/Kadın

• Yükseköğretim Kurumlarının herhangi bir lisans programından mezun olmak.
• Son başvuru tarihi itibarıyla 45 yaşını doldurmamış olmak.

*Ek Madde
2/b (KPSSP3) (En az 60 puan almış olmak)

*Ek Madde 2/b: Yazılı ve/veya sözlü sınav yapılmaksızın, KPSS (B) grubu puan sıralaması esas alınmak suretiyle ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından yapılacak yerleştirme,

I. GENEL ŞARTLAR
1) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
2) Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
3) Türk Ceza Kanunu’nun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karsı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karsı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,
4) 657 sayılı Kanunun 53’üncü maddesi hükümleri saklı kalmak kaydıyla görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,
5) Başvuracak adayların durumunun; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesinin "Bu şekilde istihdam edilenler, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler." hükmüne uygun olmak,
6) 2024 KPSS (B) grubu sınavına girmiş olmak, (Lisans mezunları için 2024 KPSS (B) grubu KPSSP3 puanı esas alınacaktır.)

II. ÖZEL ŞARTLAR
1) Aranılan nitelikler bölümünde belirtilen öğrenim düzeyinden mezun olmak,
2) Başvuru tarihi itibariyle 18 yaşını tamamlamış olmak,
3) Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak,
4) Görevinin devamına engel olabilecek hastalık vb. engelleri bulunmamak.
5) Üniversitemizin tüm yerleşkelerinde çalışmayı kabul etmiş olmak,

III. BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER VE BAŞVURU İŞLEMLERİ
Başvuruda bulunacak adaylar bu ilanın Resmî Gazete’de yayımı tarihinden itibaren 15 gün içerisinde;
1) Diploma veya geçici mezuniyet belgesi,
2) Aranılan nitelikler bölümünde belirtilen belgeler, (Belge/Diploma/Sağlık Kurulu Raporu vb.)
3) 2024 yılı KPSS sonuç belgesi, (Atama evraklarını teslim ederken verilecektir.)
4) Askerlik durum belgesi,
5) Adli sicil kaydı,
6) Sağlık Kurulu Raporu, (Başvuru esnasında istenmeyecek olup sınav süreci neticesinde atanmaya hak kazanan adaylardan istenecektir. Sağlık Kurulu Raporunun tam teşekküllü hastaneden alınması ve kurulda Psikiyatri doktorunun yer alması gerekmektedir.)
7) Son 1 (bir) yıl içerisinde 4/B’li Sözleşmeli personel pozisyonunda çalışmış olanlar için, daha önce 4/B’li Sözleşmeli personel pozisyonunda çalıştığı kurumdan alınacak 1 (bir) yıl bekleme süresine tabi olmadığını gösteren belge ve e-Devlet sisteminden alınmış BARKODLU SGK Hizmet Dökümü,
Adayların, Kariyer Kapısı ( https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresinden online olarak eksiksiz yüklemesi ve başvuru işlemini tamamlaması gerekmektedir.
Adaylar sadece tek bir pozisyon için nitelik kodu belirterek başvuru yapacaktır. Birden fazla başvuru durumunda tüm başvurular geçersiz sayılacaktır.
6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Kararnameye eklenen (Karar Sayısı: 2012/2964) Ek Madde 7 gereğince, başvuru yapanların beyanları esas alınacaktır. Gerçeğe aykırı belge verenler ya da beyanda bulunanlar ile ilanımızda belirtilen şartları taşımadığı sonradan tespit edilenler hakkında yasal işlem yapılacağı, atamaları yapılmış ise atamalarının iptal edileceği, idare tarafından kendilerine bir bedel ödenmiş ise bu bedelin yasal faizi ile tazmin edileceği hususu önemle duyurulur. Adaylarla hizmet sözleşmesi yapılacak olup sözleşmede belirtilen şartları yerine getirmeyen adayların sözleşmeleri bir ay içerisinde feshedilecektir.
657 sayılı Kanun’un 4/B maddesine eklenen “Bu şekilde istihdam edilenler, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Cumhurbaşkanı kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde fesih tarihinden, sözleşmeyi yenilememeleri hâlinde sözleşmenin bitiminden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler.” hükmüne aykırı durumu tespit edilenler atanmaya hak kazansalar dahi atamaları yapılmayacaktır. (Sözleşme imzalama aşamasında ilgili belgenin ibrazı istenecektir.) İdare ihtiyaca bağlı olarak eğitim öğretimin yapıldığı tüm kampüslere kurum içi görevlendirme yapma hakkına sahiptir.

IV. ONLİNE BAŞVURUDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR:
Başvuru için gerekli evrakların yüklenmesi ve yüklenen bu evrakların görüntülenebilir olduğunun kontrol edilmesi adayların sorumluluğundadır.
Adaylar yapmış oldukları başvurunun detaylarına https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresinden ulaşabilmekte, herhangi bir eksikliği görüntüleyebilmekte ve düzenleyebilmektedir.
Başvuru evraklarının sorunsuz yüklenmesi için adayların başvurularını mobil cihazlar yerine masaüstü bilgisayarlardan gerçekleştirmesi tavsiye edilmektedir.

V. BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ VE SONUÇLARIN İLAN EDİLMESİ
İlanda belirtilen tüm şartları sağlayanlar arasından, yazılı ve sözlü sınav yapılmaksızın
doğrudan KPSS puan sıralamasına göre en yüksek puanlı adaydan başlamak suretiyle ilan edilen pozisyon sayısı kadar asıl ve ilan edilen pozisyon sayısının 10 (on) katı kadar yedek aday belirlenecektir. Bu şekilde belirlenen adayların puanlarının eşit olması durumunda mezuniyet tarihi önce olan adaya, eşitliğin devam etmesi halinde doğum tarihi önce olan adaya öncelik tanınacaktır. Bunların da eşit olması durumunda kura usulü ile belirlenecek adayın yerleştirme işlemleri yapılacaktır.
KPSS’de yüksek puan almak, ilanda yer alan sözleşmeli pozisyona yerleştirmede tek başına hak kazandırmaz. Pozisyon için belirtilen son başvuru tarihi itibarıyla aranan nitelikler ve genel şartlara sahip olmayan adaylar değerlendirmeye alınmayacaktır.
Adaylar yerleştirme sonuçlarını kurumumuz resmi internet sitesi ile Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım Platformu üzerinden görüntüleyebilecektir.
Arşiv araştırması olumsuz neticelenen ve/veya başvuru ve işlemleri sırasında eksik evrak, yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunanlar ile bilgilerindeki tutarsızlıklar yüzünden değerlendirmeye alınmayan adaylar veya eksik evrak verdiği sonradan tespit edilenler ile istenilen belgeleri ibraz edemeyenlerin müracaatları geçersiz sayılacak, bilgilerindeki tutarsızlıklar yüzünden değerlendirmeye alınmayan adaylar bu durumdan dolayı bir hak iddia edemeyecektir. Göreve başlamaları yapılmış ise Üniversitemiz sözleşmeyi tek taraflı feshetme hakkına sahiptir. İlanda bulunmayan hükümler için genel mevzuat hükümleri uygulanır.
Üniversitemiz Rektörlüğü ilanın her aşamasında iptal, değişiklik yapma hakkına sahiptir. Üniversitemiz web sayfasından yapılan tüm duyurular tebliğ mahiyetinde olacağından ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.
Sözleşmeli pozisyona yerleşmeye hak kazanan ve arşiv araştırması olumlu sonuçlanan adaylardan ASIL olarak atanmaya hak kazanan adaylara 15 (on beş) gün, asıl adayların göreve başlamaması halinde sıra ile yerine çağrılacak YEDEK adaylara 10 (on) gün göreve başlaması için süre verilecektir. Süresi içerisinde göreve başlamayan adaylar hakkından vazgeçmiş sayılacaktır.

Detaylı Bilgi İçin:
Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörlüğü Personel Daire Başkanlığı Adres: İkizce Mah. İkizce Sokak No:100 Yeşilyurt/MALATYA
https://personel.ozal.edu.tr/
Tel : 0422 8461255-1265

Kaynak: HABER MERKEZİ