“Afetler ve Dayanıklılık Ayı” etkinlikleri kapsamında, Kahramanmaraş genelindeki tüm okullarda eş zamanlı olarak deprem ve yangın tatbikatları düzenlendi. Öğrencilerin afetlere karşı hazırlıklı olmasını amaçlayan tatbikatlar, İl Millî Eğitim Müdürlüğü İSG Birimi koordinasyonunda gerçekleştirildi.

Merkez uygulama noktası olan TOKİ Yıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki tatbikatta, Sivil Savunma ekipleri, MEB AKUB (Arama Kurtarma Birimi) ve AFAD görev aldı.

Kahramanmaraş’ta Okullarda Eş Zamanlı Deprem Ve Yangın Tatbikatı Gerçekleştirildi

Senaryo gereği, tatbikat sırasında meydana gelen "deprem" sonrası okul hızla tahliye edildi. Tahliye sürecinin ardından, bina içerisinde mahsur kalan bir öğrenci, AFAD’ın dağcılık ekipleri tarafından başarılı bir şekilde kurtarıldı.

Tatbikatlarda öğrenciler, afet anında nasıl hareket etmeleri gerektiğini uygulamalı olarak öğrenirken; öğretmenler, yöneticiler ve ilgili kurumlar da koordinasyon becerilerini geliştirme fırsatı buldu.

Kahramanmaraş’ta Okullarda Eş Zamanlı Deprem Ve Yangın Tatbikatı Gerçekleştirildi1Kahramanmaraş’ta Okullarda Eş Zamanlı Deprem Ve Yangın Tatbikatı Gerçekleştirildi4Kahramanmaraş’ta Okullarda Eş Zamanlı Deprem Ve Yangın Tatbikatı Gerçekleştirildi3

Muhabir: Eda Yamanlı