Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, okullarda serbest kıyafet uygulamasına ilişkin, "Bu, toplumun geleceğine yönelik olarak fikir dünyasında oluşan özgür davranışlara daha çocukluk döneminden itibaren tek tiplikten kurtarılması noktasındaki bir yaklaşımdır" dedi.
Pakdil, Göksun'da bazı sivil toplum kuruluşlarıyla kamu kurumlarına yaptığı ziyarette, Göksun'un çevre ilçelerle olan bağlantı yollarının en iyi şekilde yapılması için gerekenlerin yerine getirileceğini ifade etti.
İktidarları döneminde Türkiye'nin her bölgesine çok önemli yatırımların gerçekleştirildiği belirten Pakdil,bir gazetecinin okullarda serbest kıyafet uygulamasına yönelik sorusu üzerine "Bu düzenleme Ak Parti iktidarının ülkeyi özgürleştirme çabasıdır" diye konuştu.
"Bu, toplumun geleceğine yönelik fikir dünyasında oluşan özgür davranışlara daha çocukluk döneminden itibaren tek tiplikten kurtarılması noktasındaki bir yaklaşımdır" ifadelerini kullanan Pakdil, şunları kaydetti:
"Yıllardan beri gelen bir alışkanlık var. Hepimiz önlüklerle okula gittik. Bugün bu Türkiye'nin özgürleşmesi anlamında düşünülmüş bir adımdır. Ailelerin ekonomik durumları dikkate alınarak bir takım sorunlar olacağı yönünde eleştiriler geliyor. Nihayetinde bu çocukların hepsi bizim yavrularımızdır. Elden geldiğince hükümetimiz sosyal politikalar çerçevesinde bu insanlara sahip çıkıyor. Yıllardır süregelen tek tip önlük alışkanlığının devam etmesini isteyen arkadaşlarımız olabilir. Kendilerine göre birtakım mazeretleri de olabilir. Nihayetinde bu çocuklar okul dışında da hayatlarını sürdürüyorlar. Okul dışında da o arkadaşlarıyla hep beraber oynuyorlar. Tatil günlerini beraber geçiriyorlar. Aynı hayatın içindeler. Önemli olan yanlış anlamalardan kaynaklanacak bir takım sıkıntılar varsa onları hep beraber rehabilite etmemizdir."
Editör: Haber Merkezi