Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hakan Topaktaş, 2017 yılı KOSGEB tarafından esnaflara verilen 'Sıfır Faizli Kredi Desteği'nin başvurularının başladığını söyledi.

 KOSGEB kredisinden gerekli şartları taşıyan esnafların yararlanabileceği bilgisini veren Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Topaktaş, yapılan yeni çalışmayla, esnaflara  50 bin lira üst limitli, 12 ay ödemesiz, geri kalanı 3 ayda bir eşit taksitler halinde ödemeli toplam 36 ay vadeli faiz desteği sağlanacağını kaydetti.

Başvuruların 10-27 Şubat tarihleri arasında yapılacağını hatırlatan Topaktaş konuşmasına şöyle devam etti:

"Program kapsamında işletme başına sağlanacak kredi üst limiti 50 bin TL’yi aşmayacaktır. Kredi vadesinin ilk 12 ayı ödemesiz, kalanı 3 aylık eşit taksitler halinde ödemeli toplam 36 ay şeklinde olacak. Kredi 0 faiz olarak uygulanacak. Başvurusu bulunan ve gerekli şartları taşıyan tüm işletmelerin, bu programdan faydalanması planlanmış olup, bu işletmelerin tekrar başvuru yapmasına gerek yoktur. Önceki başvurular geçerli sayılacak. Başvuru yapmayan özellikle mikro işletmelerin yeni başvuru yapanlarına da imkan sağlamaktadır.

KOSGEB veri tabanına kayıtlı, 2015 yılı KOBİ beyannamesi onaylı ve KOSGEB Desteklerinden yasaklı olmayan mikro işletmeler destekten önce yararlanacaktır.

Başvuru değerlendirme kriterleri nasıl olacak?

Tüm başvuru yapan işletmeler güvenlik soruşturmasından geçilecektir.

İşletmeler; Çalışan sayısı ve Net Satış Hasılatı daha az olandan başlayarak sağlanacaktır.

14/12/2015 tarih ve 2015/8297 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Esnaf ve Sanatkarlara kullandırılan 30.000 TL faizsiz krediden yararlanan Esnaf ve Sanatkarlar 2017 yılı KOSGEB 0 faizli İşletme Kredi Faiz Desteği programından yararlanamayacaklardır.

Başvurular, 10-20 Şubat Tarihleri Aralığında Alınacak

İşletmeler, 10-20 şubat tarihleri aralığında sifirfaiz2017.kosgep.gov.tr internet adresinden başvuruda bulunabileceklerdir.

Kredi Faiz Desteğine başvuru öncesinde, KOSGEB Veri Tabanı’na kayıtlı olma şartı aranmayacaktır., KOSGEB Veri Tabanı’na kayıtlı olmayan işletmelerin kredi faiz desteğine hak kazanmaları durumunda, kredi kullanımından önce KOSGEB Veri Tabanı’na kayıt olmaları ve onaylı KOBİ Bilgi Beyannamelerini oluşturmaları gerekecektir.

Başvuru sonrasında 27 Şubat 2017 tarihi itibaren kredi faiz desteğine hak kazanan işletmelere sms ve bilgilendirme e-postası gönderilecektir. Bu aşamadan sonra belirlenen işletmeler bankalara başvurarak kredi işlemlerini başlatabilecektir."

Editör: Haber Merkezi