Afşin’de, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının başlattığı "Genç Çiftçi Projesi" kapsamında, genç çiftçilere büyükbaş hayvan dağıtımı yapıldı.

Afşin Hayvan Pazar’ında gerçekleşen büyükbaş hayvan tesliminde genç çiftçileri tebrik eden, Afşin Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muttalip Kurt, büyükbaş hayvan desteklemesi kapsamında genç çiftçilere toplam 54 adet büyükbaş hayvan dağıtımı gerçekleştirildiğini söyledi.

"Genç Çiftçi Projesi"nin amacının, tarımda sürdürülebilirliğin devamının sağlanması ve kırsalda yaşayan genç çiftçilerin gelir düzeyinin yükseltilmesi olduğunu ifade eden Afşin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kurt, “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’mızın bu yıl uygulamaya koyduğu genç çiftçi projelerinin desteklenmesi programı kapsamında, projeye başvuran ve hibe almaya hak kazanan Afşinli çiftçilerimize hayvanlarını teslim etmeye başladık. Proje kapsamında geçtiğimiz hafta iki çiftçimize 20’şer adet Akkaraman ırkı koyunlarını teslim etmiştik. Genç çiftçilerimizin desteklenmesi hayvancılığa katkı sağlayacaktır. Proje kapsamında ilçemizdeki 9 genç çiftçiye 6’şar adet büyükbaş hayvanlarını teslim ettik. Bu hayvanların ilçemize, çiftçilerimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.

Proje kapsamında hayvan almaya hak kazanan çiftçilerden Adem Döngelli ise,"Bu imkanı bizlere sağlayan devletimize ve yetkililerimize çok teşekkür ediyorum. Allah izin verirse bu aldığımız hayvanları değerlendireceğiz. 6 hayvan aldık ve üç sene boyunca bunlara bakacağız. Bunları büyütmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Allah devletimize zeval vermesin. Proje çok güzel. Allah devletimizden razı olsun." açıklamasında bulundu. 

Editör: Haber Merkezi