Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'ne Suriye tarafından düşen ve 5 kişinin ölümüne neden olan top mermisinin ardından Diyarbakır'dan kalkan savaş uçakları, Suriye sınırında keşif uçuşu yaptı. Uçaklar vurulacak hedeflerin koordinatlarını belirledikten sonra bu hedefler top atışıyla vuruldu.

DİYARBAKIR'DAN JETLER KALKTI

Suriye'den gelen ve Akçakale'de 2'si kadın 3'ü çocuk 5 kişinin ölümüne neden olan top mermisinin ardından Diyarbakır 2'inci Hava Kuvvet Komutanlığı 8'inci Ana Jet Üssü'nde büyük bir hareketlilik yaşandı. Üsten saat 18.00 sıralarında 'acil emirle' silahlı olarak havalanan 5 F-16 savaş uçağı ile Malatya 7'inci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan kalkan RF-4E keşif uçakları, Türkiye-Suriye sınırında keşif uçuşu yaptı. Suriye hava sahasını ihlal etmeyen savaş uçakları Suriye'nin Türkiye sınırında bulunan askeri hedefleri belirledi.

F-16'LAR TESPİT ETTİ OBÜSLER VURDU

Belirlenen askeri hedeflerin koordinatları da tespit edilerek, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bildirildi. Türk savaş uçaklarının Suriye'de belirlediği hedefler, daha sonra sınırdaki birlikler tarafından top atışı ile vuruldu. Atışlar, yüksek hassaslığa sahip T-155 Fırtına obüsleri tarafından vuruldu. 8 ila 25 kilometre arasında değişen menzilde etkili olan bu obüsler, hedefleri yüksek hassaslıkla vurabiliyor.

Editör: Haber Merkezi