Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, 5 Nisan Madalya Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç mesajında; “Türk Milleti Kurtuluş Savaşı'nda tarihinin en zor dönemlerinden birini yaşamış, eşine az rastlanır mücadele ve kararlılıkla zafere ulaşarak özgürlük destanı yazmıştır.
Bu mücadele sırasında Maraş halkının sergilediği olağanüstü kahramanlık, özgürlük destanın önemli halkalarından birini oluşturmaktadır. Birbirine kenetlenen Maraşlılar, yediden yetmişe tek vücut halinde, günlerce süren direniş mücadelesiyle topraklarını düşmandan kurtararak tarihe damgasını vurmuştur. Milli Mücadelemizi yöneten Türkiye Büyük Millet Meclisimiz, gösterilen bu üstün direniş nedeniyle Maraş'a 5 Nisan 1925 tarihinde İstiklal Madalyası vererek vefasını göstermiştir.
Bu madalya, yokluklar içerisinde aziz canlarını ortaya koyarak bağımsızlık ateşini yakan şehitlerimiz ve gazilerimizin hatıralarına Türkiye Büyük Millet Meclisimizin bir armağanıdır. Büyük Türkiye, Kahramanmaraş'ta vatan ve özgürlük uğruna cesaretle ortaya koyulan mücadeleden ilham ve güç almayı her zaman sürdürecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, Maraş'a "İstiklal Madalyası" verilmesinin 89. yıldönümünü kutluyor, kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” dedi.
Editör: Haber Merkezi