Hz. Muhammed (SAV) tasvirli karikatüre bir tepki de Eğitim-Bir-Sen Afşin Temsilciliğinden geldi. Eğitim-Bir-Sen Afşin Temsilcisi Kazım Bozkurt, Peygamber Efendimizin tasvir edildiği karikatür olayını kınayan yazılı bir açıklama yaptı.  Bozkurt, "İslam Peygamberi Hz. Muhammed (Sav) ve O'nun ashabına yapılan menfur yakıştırmaları lanetliyoruz." diyerek sert tepki gösterdi.

Son dönemlerde, İslam'a ve İslam'ın mukaddes saydığı değerlere yönelik sistematik bir karalama kampanyası yürütüldüğünü belirten Bozkurt, "Özellikle Batı dünyasında yayın yapan bazı gazete ve dergilerin öncülük ettiği ve aşırı siyasi akımların da destek verdiği bu saldırılar, 2006 yılında patlak veren karikatür kriziyle yeni bir mecraya girdi. Müslümanlar, kutsal değerlerini hedef alan menfur saldırılarla hakarete uğratılarak rencide edildi, rencide edilmeye de devam ediliyor." dedi.

Peygamber Efendimiz (sav)'i tasvir eden çirkin karikatürlere sayfalarında yer veren Fransız Charlie Hebdo dergisine yapılan saldırı sonrası yaşanan olayları da değerlendiren Eğitim-Bir-Sen Afşin Temsilcisi Kazım Bozkurt, "Bu saldırının ardından, bir kez daha İslam karşıtı propagandalar arttı ve İslam'a yönelik aşağılayıcı yayınlar yapılmaya başlandı. Ayrıca bu saldırı sonrasında tüm dünya öldürülen 12 Fransız için bir araya geldi. Son on yılda öldürülen 12 milyona yakın Müslüman için ses çıkarmayan, israil'in katliamlarına 'meşru müdafa' hakkı olarak gören,  Suriye, Irak ve dünyanın farklı bölgelerindeki katliamları görmeyen ikiyüzlü Batı'nın aynı duyarlığı İslami değerlere ve Müslümanlara yapılan saldırılar sonrasında da göstermesini beklerdik." ifadelerini kullandı.

Bozkurt, "Öte yandan, adı geçen derginin yöneticileri, yaşanılanlardan ders çıkarmayarak, infiale yol açacak yeni bir karikatür krizini gündeme getirmiş, ülkemizde yer alan batı hayranı basın mensupları ise bu çirkin saldırıya destek vererek büyük bir ayıba imza atmışlardır. İfade özgürlüğünün ardına saklanarak insanların kutsalına saldıran ve insanlar arasına nifak sokmaya çalışan bu tip provokatif yayınların insanlığın huzur ve barışına katkı sağlamayacağını aksine varolan huzura büyük zarar vereceğini vurgulamak istiyoruz. Toplumun huzurunu bozmak için yapılan bu tür saldırılara karşı herkesi dikkatli olmaya çağırıyor, İslam Peygamberi Hz. Muhammed (sav) ve O'nun ashabına yapılan menfur yakıştırmaları lanetliyor ve bu tür yayınlara derhal son verilmesini istiyoruz."dedi.

Tarih boyunca İslam Peygamberlerine yönelik saldırıların hep var olduğunu ifade eden Bozkurt,"Bu saldırılar Efendimiz Hz. Muhammed (sav) döneminde de devam etmiştir. Özelikle bazı Yahudi şairleri tarafından Efendimize yönelik iftiralar ve küçük düşürücü sözler, şiirler yazılmıştı. Bunlar zaman zaman devam etmiştir. Son zamanlarda gerek ülkemizde ve gerekse dışarıda Kur'an yakmalar oldu.  Fransa'daki olay sonrasında dünya genelinde Müslümanlar terörist ilan edilmeye başlandı. Avrupa'da da Müslümanlar şu anda linç edilmeye çalışılıyor. Bu provokasyon Cumhuriyet gazetesi vasıtasıyla Türkiye'ye taşınmaya çalışıldı. Fransa'da Charlie Hebdo mizah(!) dergisi tarafından yayınlanan karikatürü Cumhuriyet gazetesi kendi sayfalarında yayınlayarak İslam düşmanlığını göstermiştir. Bu hareketlerini lanetliyoruz.  Müslüman her yerde olduğu gibi, Burada da bu çirkinliklere tepkisiz kalmadı ve kalmayacaktır." ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi