Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi bünyesinde yeni kurulan Sporda Doping Araştırma Komisyonu Üyeliğine seçildi.
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu tarafından TBMM Başkanlığı’na sunulan doping kullanımının Türk sporuna vermiş olduğu olumsuz etkilerin araştırılması ve alınması gereken önlemlerin belirlenmesi konusundaki araştırma önergesi genel kurul gündeminde kabul edildi.
TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen önergeler doğrultusunda daha önce Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanlığı, Federasyonun Onur Kurulu Başkanlığı, Dünya Görme Engelliler Spor Birliği (IBSA) Genel Sekreterliği, Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Yönetim Kurulu Üyeliği ve Asbaşkanlığı görevlerinde bulunan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Sporda Doping Araştırma Komisyonu üyeliğine seçildi.
Halen Türkiye Büyük Millet Meclisi Kadın, Erkek Fırsat Eşitliği Katip Üyeliği ve Milli Savunma Komisyonu Üyeliği görevlerini yürüten MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, bu görevlerinin yanı sıra Sporda Doping Meclis Araştırma Komisyonu Üyeliği görevini de yürütecek.
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu ile birlikte bu göreve; AKP Ağrı Milletvekili Mehmet Kerim Yıldız, AKP Ankara Milletvekili Fatih Şahin, AKP Eskişehir Milletvekili Ülker Can, AKP Giresun Milletvekili Adem Tatlı, AKP İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Domaç, AKP İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak, AKP İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AKP Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, AKP Mardin Milletvekili Gönül Bekim Şahkulubey, CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, CHP Trabzon Milletvekili M. Volkan Canalioğlu, MHP Mersin Milletvekili Ali Öz ve BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy seçildi.
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, spor konusunun bugün evrensel kültürün bir parçası haline geldiğine işaret ederek, spor müsabakalarının dünya üzerinde dili, ırkı ve dini farklı olan insanları birleştiren ve buluşturan önemli bir etkin olduğunu söyledi.
Ülkemizde son yıllarda yaşanan sporda doping olayları nedeniyle hayatını kaybeden ve müsabakalardan süreli veya süresiz olarak men edilen milli sporcularımızın bulunduğunu hatırlatan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, komisyonun bu üzücü olaylara son vermesi konusunda önemli çalışmalar yapacağına inandığını vurguladı.
Editör: Haber Merkezi