Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, “DEAŞ’a karşı terör operasyonu yapmak üzere 65 ülkeden teşkil edilen koalisyon güçleri kendi ürettikleri canavara karşı bir şey yapmazken, Türkiye’nin bütün coğrafyasında terör belası ile baş başa bırakıyorlar” dedi.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Memur-Sen Kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan’ın vefatının 17. yılı dolayısıyla düzenlenen anma programına katıldı. Ankara Palas Devlet Konuk Evinde yapılan anma etkinliğine Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, TBMM Meclis İdari Amiri Ahmet Gündoğdu, milletvekilleri, sendika üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Kur-an’ı Kerim tilaveti ile başlayan program İnan’ı anlatan slayt gösterisi ile devam etti.

“Akif ağabey hem önemli bir mütefekkir hem de önemli bir aksiyon adamı”

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Memur-Sen’in Mehmet Akif İnan’ın mirasına sahip çıktığını vurgulayarak “Akif Ağabey Kendisine Rabbimin verdiği o meziyetleri aldığı ilahi mesaj ile hayata, aksiyona çeviren birisi. Bizim neslimiz, nerede dünyada bir Müslüman zulüm görüyorsa, nerede bir mazlum varsa bizim neslimiz o yedi güzel adamdan öğrendi bu zulmü. Akif ağabey hem önemli bir mütefekkir hem de önemli bir aksiyon adamı. Necip Fazıl’ın dediği gibi ‘tohum saç, yeşermezse toprak utansın’ işte 1 milyon Mehmet Akif İnan bütün Türkiye sathında. Mehmet Akif İnan ve onun kardeşleri yedi güzel adam, sizler aslında o davayı çok iyi anladığınızı düşünüyorum. ‘Türkümüz dünyayı kardeş bilendir’ işte Ortadoğu’daki, dünyadaki çatışmanın, mezhep savaşının, ırk savaşının ilacı bu” şeklinde konuştu.
DEAŞ’a karşı operasyon yapması gereken koalisyon güçlerinin Türkiye’yi terör ile baş başa bıraktıklarını dile getiren Kaynak, şunları söyledi:

“DEAŞ’a karşı terör operasyonu yapmak üzere 65 ülkeden teşkil edilen koalisyon güçleri kendi ürettikleri canavara karşı bir şey yapmazken, Türkiye’nin bütün coğrafyasında terör belası ile baş başa bırakıyorlar. Dün ne diyordu Amerikalı komutan ‘biz El Bab’da güç gösterisi yaptık.’ Yani Amerika’nın gücüne inanmak için El Bab’daki teröristin alçak uçuşu görmesi mi gerekiyordu. İşte o yüzden Akif İnan ‘Batı sırtımda bir hançerdir’ diyerek o günden ifade etmiş. Mehmet Akif İnan’ın ‘destanlar yayılır mezarımızdan’ diyor. Bilesiniz ki Cumhurbaşkanımızın, liderimizin, reisimizin önderliğinde aynen o destanlar yazılmaktadır.”

Mehmet Akif İnan Vakfı’nın kuruluşunu temsil eden berat, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak tarafından Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’a verdi.

Editör: Haber Merkezi