Doğalgaz İç Tesisatçılığı Kursu'nda eğitimler devam ediyor

Afşin'de, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile açılan Doğalgaz İç Tesisatçılığı Kursu'nda eğitimler devam ediyor.

Afşin'deki tesisat ustaları, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme ve Sanat Eğitimi Kursları (KAMEK ) ile Afşin Halk Eğitim Merkezi tarafından Turgay Ciner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde açılan Doğalgaz İç Tesisatçılığı kursunda, doğalgaz tesisatı döşemesi, kaynak, uygulama becerisi, teorik bilgi ve proje okuma konuları hakkında eğitim alıyor.

Turgay Ciner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde açılan doğalgaz iç tesisat kursunu ziyaret eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Mesleki Eğitim Şube Müdürü Mustafa Tuncer Okumuş, " Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi KAMEK Kursları olarak il genelinde 6 ilçede 7 kurs merkezinde eğitim faaliyetini sürdürüyoruz. Burada da Afşin’de açtığımız kurslar noktasında Afşin Halk Eğitim Merkezi Müdürümüz ve Turgay Ciner Endüstri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürümüz’e iş birliği için özellikle teşekkür ediyoruz. Amacımız Afşin’e hizmet edelim, Afşin’de yaşayan vatandaşlarımıza katkı sunalım. Bu anlamda da müdürlerimizle birlikte bu faaliyeti yürütmeye gayret ediyoruz. Hali hazırda bulundurduğumuz atölyede de Doğalgaz İç Tesisatçılığı Kursumuz devam etmekte. Bu kursta eğitim gören kardeşlerimiz aynı zamanda belgelerini alarak hizmet eder duruma gelecekler. Bu anlamda Afşin’e hayırlı olsun diyoruz. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’un da Afşin halkına selamlarını iletiyoruz. İnşallah burada faaliyetlerimiz müdürlerimizin desteğiyle artarak devam edecek. " açıklamasında bulundu.

Doğalgaz İç Tesisatçılığı Kurusunun 20 Temmuz'da tamamlanacağını belirten Afşin Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Şahan, " Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü protokol gereği açmış olduğumuz Doğalgaz İç Tesisatçılığı Kursumuz Afşin’de 1 Mart itibariyle 45 kişiyle başlamış olup, 20 Temmuz itibariyle de bitecek. 45 müracaatımız var yalnız çeşitli sebeplerden dolayı kursumuza devam etmeyen arkadaşlarımız var ve 20 kişiyle kursumuzu tamamlayacağız. Bu anlamda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemize, Turgay Ciner Endüstiri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İhsan Acer’e çok teşekkür ediyorum. " diye konuştu.

Turgay Ciner Endüstri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İhsan Acer ise, "Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Afşin Halk Eğitim Merkezi’nin protokol gereği açmış olduğu kursa ev sahipliği yaptık. Bundan sonra yine düzenleyebilirler. Bizim bu kursu açma yetkimiz yok ancak binamızı, tesisatımızı, donanımımızı her zaman bu tür kurslara vesile olsun diye kullandırmaya hazırız." dedi.

Kursiyerlere doğalgaz ile alakalı teknik bilgilerin verildiğini dile getiren Turgay Ciner Endüstri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tesisat Öğretmeni Hasan Akkaya, "Doğalgaz İç Tesisatçılığı kurusumuz 45 kişiyle başladık. Kursumuzda doğalgazla ilgili olarak teknik bilgileri öğretiyoruz. Gerekli bilgi ve uygulama becerisini, binaya girdikleri zaman gazın nerelerden geçirip geçirilmeyeceği gibi konularda bilgiler veriyoruz." ifadelerine yer verdi.

Kursiyerlerden Başkan Erkoç'a teşekkür

Doğalgaz İç Tesisatçılığı Kursu için Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'a teşekkür eden kursiyer Hüseyin Hallaçoğlu , şunları söyledi:

"Ben daha önce Turgay Ciner Endüstri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde öğrenciydim. Ama daha önce okuldayken teknik bilgileri tam anlamıyla öğrenememiştim. Ancak kursa başladıktan sonra her şeyi öğrendim. Hocalarımıza ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç'a ve emekleri bulunan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. "

kursun kendilerine katkı sağladığını aktaran İsmail Kapu ise, " Daha önce doğalgazla ilgili her hangi bir bilgi sahibi olmamıştım. Tesisatın nasıl kurulacağı gibi konularda bilgi sahibi oldum. Çizimler konusuna gelince kaynakların kesimiyle alakalı yapmamız gereken bütün bilgilere şuan sahibim. Bu kurs bize çok büyük katkılar sağladı. Özellikle hocalarımız bizimle fazlasıyla ilgilendi. Bu kurs gerçekten Afşin halkı için büyük bir fayda sağladı diğer arkadaşlarımızın ve vatandaşlarımızın buraya gelip kursumuza katılmasını istiyoruz." dedi.

Editör: Haber Merkezi