Afşin Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Bekir Sıtkı Can, Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan ‘Ekonomi Destek Paketi’nin ekonomiye can suyu olacağını söyledi.

Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can, Başbakan Binali Yıldırım'ın Bakanlar Kurulu Toplantısı'nda açıkladığı 'Ekonomi Destek Paketi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye’nin 15 Temmuz gibi çok önemli bir süreci geride bıraktığını ifade eden Afşin TSO Başkanı Can, “ Ülkemiz, Fetullahçı Terör Örgütü tarafından 15 Temmuz’da gerçekleştirilmek istenen hain darbe girişimini milletimizin dik duruşuyla bertaraf ettik ve geride bıraktık. 15 Temmuz ihaneti sonrası gerçekleştiremedikleri darbeyi özellikle ekonomimizde sahnelenmeye çalışılan oyun ile faiz, borsa ve döviz hareketleri üzerinden başarmaya çalışıyorlar.” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan ekonomi destek paketinde, ülke refahı açısından çok olumlu gelişmeler olduğuna değinen Can, “Bu sürecin ardından yaşanan sıkıntılara, ekonomik daralmaya karşılık hükümetimiz tarafından ekonomik destek paketi açıklandı. Afşin Ticaret ve Sanayi Odası ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin bir üyesi olarak Başbakanımız Binali Yıldırım tarafından açıklanan ekonomi destek paketini çok olumlu bulduk. Ekonomimizin daha canlı bir hale gelmesi ve istihdamın artırılması noktasında atılan önemli adımlar var.  Özellikle Kobilere sağlanan 50 bin liralık faizsiz kredilerin çok yerinde olduğunu belirtmek isterim. Ayrıca işveren için, 2017 Ocak, Şubat, Mart, üç aylık primlerini 2017'nin Ekim, Kasım, Aralık ayına ötelenmesi, olumlu bir adım.” açıklamasında bulundu.

“Millilik bizim için çok önemli”

Türkiye’nin kalkınması için milliliğin çok önemli olduğunu ifade eden Can, şöyle devam etti:

“Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın Türk malına desteği her zaman oldu. Şuanda millilik, ülkemiz için, kalkınmamız için çok önemli. Hükümetimiz tarafından açıklanan ekonomi destek paketinde yer alan, yurt içinden sağlanacak Türk malı ve hizmetlere sıfır faiz uygulaması bizleri ayrıca duygulandırdı. Bir ülkenin ayağa kalkabilmesi için, bu sıkıntılardan ülkeyi kurtarabilecek olmazsa olmaz yatırımlarımız, üretimimiz milli olmak zorunda. Bu noktada hükümetimiz tarafından yapılan açıklamalar gerçekten de takdire şayandır. İnşallah bu sıkıntılardan en sıyırıklarla çıkacağımızı düşünüyorum. Hükümetimizin, istihdamı artırmak için Kredi Garanti Fonu'nun kefaletiyle 250 milyar liraya kadar bir kaynak ayırması ülkemize can suyu olacak. Bu ekonomi destek paketlerinin ülkemizi 2017 yılının ikinci veya üçüncü ayında çok iyi bir noktaya getireceğine inanıyorum.”

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi