Afşin Devlet Hastanesinde, 2018 yılında toplamda 481 bin 954 kişiye sağlık hizmeti sunuldu.

2018 yılını yoğun bir tempoyla geride bıraktıklarını söyleyen Afşin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İsmail Çelik, 25 uzman, 12 pratisyen ve 8 diş hekimiyle 1 yıl içerisinde Afşin'in nüfusunun 5 buçuk katından fazla kişiye ulaşarak sağlık hizmeti verildiğini söyledi.

Afşin Devlet Hastanesinde 9 bin 621 adet ameliyat gerçekleştiğini söyleyen Başhekim Çelik, 2018 yılında yoğun bir mesai harcadık ve vatandaşlarımıza en iyi hizmeti vermek için çaba gösterdik. Dev bir aile olarak günün gelişen koşullarına ayak uydurarak Afşin halkının yanında olduk" dedi.

2018 yılı içerisinde Sağlık Bakanlığı ve tesis tarafından Afşin Devlet Hastanesine 1.5 milyon lira değerinde sağlık yatırımı yapıldığını dile getiren Çelik, " 2018 yılı içerisinde 481 bin 954 kişiye poliklinik hizmeti verildi. Bu sayının 167 bin 125'i acil hizmetlerimizden faydalandı. Toplamda yatan hasta sayımız 14 bin 140 kişiye ulaştı. Ayrıca hastanemizde bin 201 bir doğum, acil ve servislerimizde 52 ölüm olayı gerçekleşti. Hastanemize Sağlık Bakanlığımız tarafından 1.5 milyon lira değerinde cihaz alımı gerçekleştirildi. İlçe halkına daha iyi hizmet vermenin çabası içerisindeyiz. Hastalarımız sadece ilçeden değil, çevre il ve ilçelerden de var. Doktor ve personel bakımından son derece iyi hizmet veriyoruz. İnşallah 2019 yılında da hizmetlerimiz artarak devam edecektir." açıklamasında bulundu.

Evde Bakım ve Sağlık Hizmetleri olarak da 350 kişiye evde sağlık hizmeti verildiğini aktaran Çelik, “ Eylül 2017’den itibaren Evde Bakım ve Sağlık Hizmetleri de hastane bünyemize dahil oldu. Evde sağlık hizmeti, hasta ile sağlık çalışanını ev şartlarında buluşturan sağlık hizmetidir. Afşin Devlet Hastanesi olarak fiziki anlamda kısıtlı imkanları en güzel şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. Evde sağlık hizmetlerinin birimlerimiz, yatağa bağımlı veya hareket kısıtlığı olan ve ağır hastalığı olan hastaların tedavisine evde devam edebilmesi için gereken desteği sağlamaya devam ediyor. Yıl içerisinde 350 vatandaşımız bu hizmetten faydalandı. Hastane olarak Afşin’e hizmetlerimiz artarak devam edecektir. Hastanemizde çalışan tüm sağlık personellerimize yapmış oldukları bu özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederim” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi