Afşin'den düzenlenen 'Huzur46' asayiş uygulamasında değişik suçlardan aranan 1 kişi yakalandı.

Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü, Türkiye geneli düzenlenen 'Huzur Uygulaması'nı Kahramanmaraş ve ilçeleri genelinde Huzur46 operasyonu adı altında 80 polis ekibi ve 464 personel ile gerçekleştirdi.

Afşin İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından ilçe genelinde gerçekleştirilen Huzur46 operasyonunda,  okul önleri, ana caddelerde, kahvehane, kafe, park ve bahçeler, metruk binalarda ve araçlarda yapılan taramada değişik suçlardan aranan 1 kişi yakalandı.

Konuyla alakalı bilgi veren Afşin İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Akdoğan, "Afşin'de yapılan huzur uygulamasında, halkın can ve mal güvenliğiyle huzur ve sükunun sağlanması amacı ve meydana gelebilecek muhtemel olayları önlemeyi hedefliyoruz" dedi.

Afşin'de umuma açık yerleri denetlediklerini ifade eden Akdoğan, "Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı birimleri tarafından temel insan haklarına saygılı, özgürlük ve güvenlik arasındaki hassas dengeye önem veren bir yöntem ile mevcut huzur ve güven ortamının devamının sağlanması amacıyla Türkiye genelinde huzur uygulaması düzenleniyor. Bunu Afşin'imizde de gerçekleştirdik. Başta asayiş, terör ve narkotik olayları olmak üzere suç işleme amacındakilerin caydırılması, aranan şahısların yakalanması varsa suç delillerinin ele geçirilmesi için yaptığımız uygulamada aranan bir şahıs uygulamaya takıldı. Afşin'de, İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak, okul çevreleri ile yakınındaki park ve bahçeler, internet ve metruk binalar gibi yerlerde şüpheli şahıslara yönelik denetimlerimiz, vatandaşların yoğun olarak bulunduğu cadde, sokak gibi yerlerde devam edecek." diye konuştu.

Kahramanmaraş'ta aranan 10 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta düzenlenen Huzur Uygulaması'nda değişik suçlardan aranan 10 kişi yakalandı.

Operasyonlarda, 292 umuma açık yer ve çevresi kontrol edildi, 3 bin 686 kişi sorgulandı.

747 aracın kontrol edildiği uygulamalarda 28 araca değişik ihlallerden 38 bin 286 lira ceza tatbik edildi. 1 hacizli yakalamalı araç ele geçirildi, 4 araç trafikten men edildi.

Çevreye rahatsızlık veren 1 șahsa Kabahatler Kanuna göre 235 lira idari para cezası tatbik edildi.

Yapılan kontrollerde 1 av tüfeği ve 2 kartuş, 8 maksat dışı bıçak ele geçirildi.

Hırsızlık, uyuşturucu, dolandırıcılık, yaralama, görevi yaptırmamak için direnme, hırsızlık malı satınalma, kumar oynanması için yer temini sağlama, güveni kötüye kullama gibi suçlardan aranan 10 kişi yakalandı.

Editör: Haber Merkezi