MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, TBMM'de görüşülerek yasalaşan Serbest Bölgeler Kanunu hakkında açıklamalarda bulundu. Tor, konuşmasında, Türkiye'nin işsizlik sorunu için kalıcı çözümlerin üretilmesi gerektiğine değindi.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, Serbest Bölgeler Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının 1. Maddesi üzerine verilen önerge hakkında MHP Grubu adına TBMM Genel Kurulunda konuştu.

Tor, meclis kürsüsünde gerçekleştirdiği konuşmada, "Tasarının özü serbest bölgelerin iyileştirilmesine yönelik olsa da 24 maddelik tasarı yürütme ve yürürlük maddeleri dahil 15 maddeye düşürülmüştür. Bu tasarının gerekli titizlik gösterilerek hazırlanmadığının açık delilidir. Tasarı, serbest bölgelerin ülke ekonomisine katkısı ve fonksiyonlarından ziyade bazı serbest bölgelerin faaliyetlerin desteklenmesi ve bölgelere verilen imtiyazların kullanılması üzerine yoğunlaşmıştır. Bu yaklaşım maalesef serbest bölgelerden beklenen faydayı sağlayamayacaktır" ifadelerine yer verdi.

Ülkenin genel durumuna başlıklar halinde değinen Tor, " Asgari ücrete bile razı olan üniversite mezunu işsizler, her gün kapımızı çalan ne olursa olsun iş diyenler, iş aradığı halde bulamayan umudunu yitiren yüz binlerce işsiz, tarihi rekor kırmış talihsiz işsizlik oranı ülkemizin gerçeğidir. İşsizlik konusunda bıçağın kemiğe dayandığının nihayet fark edilerek, patronlara işe alma, işsizliği gümbür gümbür indirme çağrısı yapılması işin ciddiyetinin nihayet anlaşıldığını göstermektedir.

Yeterince üretmeyen ekonomi, yarınının ne olacağını bilemeyen milyonlar, had safhaya ulaşmış israf, kamu da taşeron işçisi olabilmek için bile parti referansı istendiği bu sabah itibariyle 4464 kişinin daha işine son verildiği kısaca Şubat 2017 Türkiye’sinin içerisinde bulunduğu hazin manzara budur.

Tabi ki dilin kemiği yoktur, isteyen istediği gibi değerlendirmelerde bulunabilir. Yıllardan beri trilyonlarca kamu bütçe gelirinin harcandığı biz ati görevinin de bu olduğu halde yol yaptık, köprü yaptık, okul yaptık, uçak aldık, bağışları artırdık diye övünülebilir ama acı bir gerçek var ki bugün itibariyle dolar 3,73 liradır Euro 3,98’dir, işsizlik 11.8’dir. Eğitimin kalitesi yerlerde sürünmektedir, özel hastanelerde dar gelirlinin muayene olması adeta ortadan kalkmıştır, yıllık enflasyon 9.22’dir, nüfusumuzun bir önceki yıla göre 1 milyon 73 bin kişi çalışma çağındaki nüfusunun bir önceki yıla göre %1.6 arttığı, yeni yılda ekmek ve aş isteyen sayısı mevcutlara ilaveten yaklaşık 320 bin kişi daha artmıştır. Buna rağmen 2016 3. Çeyrekte yurt içi hasıla bir önceki yılın aynı dönemine göre hem Türk lirası hem de dolar bazında gerilemiştir. Hane halkı tüketim harcamaları %3.2 azalmıştır, yani hane halkı fakirleşmiştir. Aynı dönemde devletin nihai tüketim harcamaları ise %23,8 artmıştır. Mal ve hizmet ihracatı %9,2 azalmış, ithalat %2,4 artmıştır. Acı ama gerçek gelinen noktada ekonomik sosyal olarak ciddi sıkıntılar vardır.

Geleceğimizi, çocuklarımızın istikbalini düşüneceksek samimiyetle en baştan başlayarak çok çalışmak, israfı önlemek, tasarruf yapmak zorundayız. Günü kurtaracak tedbirlerle geçirecek zaman yoktur. Kesinlikle iç ve dış çevrelere güven vermek lazımdır. Kesinlikle bugüne kadar yapılan yanlışlıklardan kaçınılmalıdır. Firmalı eleman olabilmek için dahi parti referansı istemenin ayrımcılığın bu ülkeye faydası olmamıştır, bunun görülmesi lazımdır. Bürokraside adil davranılmalıdır, yıllarını canla başla çalışarak geçirmiş dürüst, ehliyetli insanların önleri kapatılmamalı, heyecanları yok edilmemelidir. Üz Van yükselmelerinde parti referanslarının, sendika referanslarının yegane tercih olmasının derhal terk edilmelidir. Yolsuzlukla etkin mücadele edilmelidir. İktidarın, terörle mücadele, Suriye konusunda geldiği nokta fevkalade önemlidir, desteğimiz tamdır. Keşke geçmişte muhalefetin tenkitlerine kulak asılsaydı da tahribat daha az hasarla atlatılabilseydi.

Aynı duyarlılığın yolsuzluk konusunda işin ehline verilmesi konusunda adaletle hükmedilmesi konusunda gösterilmesini bekliyoruz" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi