Fatih Terim, Avustralya yenilgisi sonrası yaptığı açıklamalarla gündem oldu. Kendi YouTube kanalında konuşan deneyimli teknik adam, hem Türkiye A Milli Futbol Takımı’na yönelik eleştirilere tepki gösterdi hem de turnuva için umutlu mesajlar verdi.
“UMUTLAR BİTMEDİ”
2026 FIFA Dünya Kupası’nda alınan mağlubiyete rağmen iddianın sürdüğünü belirten Terim, geçmişten örnek verdi:
“Euro 2008’e de Portekiz yenilgisiyle başlamıştık. Önümüzde iki maç var. Önemli olan iddiayı son maça kadar taşımak. Bana göre bir galibiyet bile gruptan çıkmaya yetebilir.”
“AY, GÜNEŞ VE GERÇEK HEP ÇIKAR”
Yeni açtığı YouTube kanalında çarpıcı içerikler paylaşacağını söyleyen Terim, şu ifadeleri kullandı:
“Bazen yanlış bilinen doğruları anlatacağım, bazen de doğru bilinen yanlışları… Bu platformda çok şey yerini bulacak. Ay, güneş, gerçek hep çıkar.”
“BÜYÜK KONUŞMANIN BEDELİ ÖDENDİ”
Avustralya mağlubiyetini değerlendiren Terim, takımda aşırı özgüven olduğunu savundu:
“Oyuncuların kafasına ‘nasıl olsa kazanırız’ düşüncesi yerleşti. Büyük konuşmayla iddialı olma arasında ince bir çizgi var.”
“ÖLDÜRMEYİN YANİ!”
Deneyimli teknik adam, maç sonrası yapılan sert eleştirilere de tepki gösterdi:
“Hoca, federasyon, oyuncular… Herkes eleştiriliyor. Ama biraz daha sabır, biraz daha destek lazım. Öldürmeyin yani!”
“BU TAKIMDA MAÇ DEĞİŞTİRECEK OYUNCULAR VAR”
Kadronun kalitesine vurgu yapan Terim, birçok oyuncunun fark yaratabileceğini belirtti:
“Hakan değiştirir, Arda değiştirir, Kerem değiştirir, Kenan değiştirir, Deniz değiştirir.”
EURO 2008 HATIRLATMASI
Terim, daha önceki başarıyı hatırlatarak umut verdi:
“2008’de de kötü başladık ama yarı finale kadar gittik. Bu takım da aynısını yapabilir.”





