Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Kahramanmaraş’ın ve bölgenin en büyük tarihi eserlerden bir tanesi olan Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi’nin bugün düzlenecek olan “Uluslararası Eshab-ı Kehf Sempozyumu” ile tanıtılacağını kaydetti.

Uluslar arası 1.Eshab-ı Kehf Sempozyumu bugün saat 10.30’da Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi’nde düzenlenecek. Burada yapılacak oturumların ardından Sempozyum Kahramanmaraş’ta devam edecek ve 22 Eylül Cumartesi sona erecek.  

Düzenlenecek olan sempozyumla Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi’nin tanıtılacağının altını çizen Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, “Afşin’de bir ilki daha yaşıyoruz.  Eshab-ı Kehf Uluslararası 1. Sempozyumunu gerçekleştireceğiz saat 10.30’da Eshab-ı Kehf’te başlayacak. Diğer oturum 21-22 Eylül’de Kahramanmaraş Valiliğimizin ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinin katkıda bulunduğu bir program çerçevesinde devam edecek. Eshab-ı Kehf külliye olarak Türkiye’nin en önemli külliyelerinden biri. Geçmişte olan tanıtım eksikliğimizi gidermeye çalışıyoruz. Eshab-ı Kehf, Kur’an’ı kerimde geçen mağara ile birebir ölçüştüğünü ilim adamları tespit ettiler, mahkemede bu tespiti onayladı. Şimdi bunlardan yola çıkarak tarihi arka planda da Selçuklular en isabetli yer olarak Efsus yani Afşin’e bir külliye inşa ettiler. Dolayısıyla Eshab-ı Kehf’e bir mekân aranacaksa burası Afşin’dir.” dedi.     

Editör: Haber Merkezi