Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında 8. sınıf öğrencilerinin 23-24 Kasım'da gireceği birinci dönem ortak sınavlarda yöneltilecek sorular, 3 yılda yazılan 90 bin soruluk havuzdan seçildi.
Merkezi ortak sınavlara bir milyon 190 bin 826 öğrencinin katılımının sağlanması şeklinde planlama yaptıklarını belirten Çetin, sınavların yurt içinde 970, yurt dışında ise 14 merkezde gerçekleştirileceğini bildirdi.

Çetin, 2016-2017 eğitim öğretim yılında yapılacak birinci ve ikinci dönem ortak sınav sisteminde herhangi bir değişiklik yapılmayacağını, sınavların Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 81 il valiliğine duyurduğu kazanımlar çerçevesinde yürütüleceğini vurguladı.

Soruların, öğrencilerin derslerde gördükleri konuları takip etmeleri durumunda rahatlıkla cevaplayabilecekleri formda hazırlandığını ifade eden Çetin, "Öğrencilerimiz bir sürprizle karşılaşmayacak. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. Heyecan yapmadan, okullarında rutin bir sınava girer gibi sınava girsinler." dedi.

Sınavda yöneltilecek soruların matbaa basım süresince emniyet mensuplarının nöbet tuttuğunu, soruların hazırlanma sürecinde güvenliğin üst düzeyde arttırıldığını anlatan Çetin, "Güvenlik önlemleri için jammerları arttırdık ve 56 kişilik ekip kısa devrede, 38 gün boyunca dışarı çıkmadan, hiçbir elektronik cihaz kullanmadan çalışıyor." bilgisini aktardı.

Soru hazırlama için öğretmenler davet edildi
Editör: Haber Merkezi