MEB tarafından öğrencilerin yaz tatilini verimli şekilde değerlendirmesi için başlatılan Destekleme ve Yetiştirme Kursları başvuruları başladı.

Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, yaz dönemi destekleme ve yetiştirme kurslarının 2 Temmuz'da açılacağını belirtti. Turan, MEB onaylı yaz dönemi destekleme ve yetiştirme kursları için son başvuru tarihi 24 Haziran olduğunu söyledi.

Kurslara, devlet ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları, ortaöğretim kurumları ve açıköğretim kurumlarına devam eden istekli öğrencilerle, mezun durumdaki kursiyerlerin başvurabileceğini belirten Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, "Milli Eğitim Bakanlığı, öğrenci yetiştirme ve destekleme kursu için başvurular 18 Haziran'da başlayıp, 24 Haziran'da sona erecek. "dedi.

Turan, MEB onaylı yaz dönemi destekleme ve yetiştirme kursları için öğrenci başvurularımız 18 Haziran’da başladı. Kurslar 2 Temmuz’da açılacak, 19 Ağustos’ta sona erecek. Yaz dönemi kurslarına katılmak isteyen öğrenciler sınırlarında ya da dışındaki kurslara katılabilirler” açıklamasında bulundu.

Kurslar Ders Bazlı Açılacak

Kurs merkezi olmak isteyen örgün-yaygın eğitim kurumları, açmak istediği kursları MEB tarafından belirlenip e-kurs modülüne konulan dersler arasından seçerek müracaat yapabileceklerini kaydeden Turan, “Kurslar ders bazlı açılacak şekilde planlanarak e-kurs modülüne girilecek. Kurs merkezi olan halk eğitim merkezleri, kurslara katılmak isteyen kursiyerleriyle açıköğretim okullarına devam eden öğrencilere e-kurs kullanım şifresi verecek” dedi.

Editör: Haber Merkezi