Afşin’de, Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 102. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Afşin Hükmet Konağındaki Atatürk Anıtı'na, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Kaba tarafından çelenk sunmasıyla başlayan tören, Ertuğrul Gazi İlkokulunda düzenlenen kutlama programıyla devam etti.

Ertuğrul Gazi İlkokulu Müdür Hilmi Özdemir, burada yaptığı konuşmada, “Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 102. yıldönümü ve Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm Türk ve dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını öğrencilerimizle birlikte kutlamanın sevincini yaşıyoruz.” dedi.

23 Nisan’da Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu yolunda önemli adımlar atıldığını ve A ifade eden Özkök, “Türk tarihinde nice dönüm noktaları olmuştur. Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışı da bu dönüm noktalarının içinde en önemlilerinden biridir. Zira 23 Nisan Türk’ün dirildiği, yeniden ayağa kalktığı, kutsal vatan topraklarının ilelebet işgal edilemeyeceğini ilan ettiği gündür.  23 Nisan milletimizin bağımsızlığını kazanmasında, bugün üzerinde yaşadığımız Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu yolunda atılmış en önemli adımdır. 23 Nisan ruhuyla tüm mazlum milletlere örnek ve ilham olan Atatürk tarafından tüm Türk ve çocuklarına armağan edilen ilk ve tek bayramdır.  23 Nisan çocuk ve gençlik, çocuk ve gençliğimiz ise geleceğimizdir.” diye konuştu.

Türk gençliğinin Atatürk’ün izinden yürüyen en büyük güç, onun inkılap ve emanetlerini koruyan kaynak olduğunu aktaran Özdemir, şu ifadelere yer verdi:

“Ulu Önder Atatürk geleceğimiz çocuklarına, gençlerine güvendi. Geleceğimiz çocuklarımızın en temel görevi bu güveni boşa çıkartmamak ve şanlı tarihimize layık olmaktır. Bu bayrağı hiçbir zaman yere düşürmeyeceksiniz. Bu anlamlı günde ecdadımızı ve cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’i saygıyla yâd ediyor, milletimizin ve çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutluyorum”

Konuşmanın ardından Ertuğrul Gazi İlkokulu öğrencileri tarafından hazırlanan gösteriler yapıldı.

Kutlama töreni23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla okullarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Programa Afşin Kaymakamı Ahmet Can Pınar, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Özgür Gümüşay, İlçe Emniyet Müdürü Metin Cengiz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Kaba ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Haber Merkezi