Afşin’de okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki 16 bin 136 öğrenci karnelerini aldı. Yaz tatiline girecek öğrencilerin tatili yaklaşık 3 ay sürecek.

12 Eylül 2022’de başlayan 2022-2023 eğitim öğretim yılının birinci dönemi 20 Ocak 2023’de yarıyıl tatiline girmişti. İkinci dönemin başlayacağı 6 Şubat’ta 7,7 ve 7,6 depremler sonrası eğitim öğretime başlanılamamıştı. 10 Nisan’da tekrardan eğitime başlayan öğrenciler, bugün karneleri aldı.

Afşin TEAŞ İstiklal İlk-ortaokul Öğrencileri ile karne programında bir araya gelen Afşin İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Zafer Terzi ve Alpaslan Ceran, öğretmen ve öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu.

TÜM ÖĞRENCİLERİMİZİ TEBRİK EDİYORUM

2022-2023 eğitim öğretim yılı bugün sona erdi. Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Kaba yılsonu mesajı yayımladı. 

Kaba mesajında; “Değerli öğretmenlerimiz, sevgili öğrenciler, Her açıdan zor, zahmetli, acı ve hüzün dolu bir eğitim öğretim yılını geride bırakıyoruz. Öncelikle her şeye rağmen bu zorlu öğretim yılını tamamlayan, buruk da olsa karne sevinci yaşayan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum.  Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize iyi tatiller diliyorum.

Öğretim yılının tam ortasında yaşadığımız büyük felâket bizleri sevdiklerimizden, İlçemizden, okullarımızdan ayırdı. Millî Eğitim camiası olarak öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi, çalışanlarımızı kaybettik. Bu vesileyle deprem şehitlerimizi bir kere daha rahmetle ve hasretle anıyor, aziz hatıralarını daima yaşatacağımızı ifade etmek istiyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi