Afşin Halk Eğitim Merkezinde, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce hazırlanan 30’ar saatlik okul taşıtları rehber personel eğitim kursu düzenlendi.

2018-2019 eğitim öğretim yılından itibaren Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce hazırlanan 30 saatlik okul taşıtları rehber personel eğitimi kursu tamamlandı.

Afşin Halk Eğitim Müdürü Ahmet Şahan, okul servis araçlarındaki rehber personelin 22 yaşını doldurmuş olması ve en az lise mezunu olması durumunda Halk Eğitim bünyesinde açılan kursa katılım sağladığı takdirde sertifika alabileceğini söyledi.

Kurs hakkında bilgi veren Afşin Halk Eğitim Müdürü Ahmet Şahan, “2018-2019 eğitim öğretim yılından itibaren Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce hazırlanan 30’ar saatlik okul taşıtları rehber personel eğitimi kursunun amacı iş sağlığı ve güvenliği kurallarını uygulaması, trafik sisteminin unsurlarına ve güvenliğine dair gerekli önlemleri alması, öğrencilere karşı olumlu tutum ve davranış geliştirerek, sağlıklı ve etkili iletişim kurması, taşıma hizmetlerini düzenli ve güvenli hale getirmeye yönelik tedbirleri almasıamaçlanmaktadır” dedi.

Rehber personelin standarda uygun, sarı renkte ve üzerinde reflektif şeritler yer alan ve ön ve arka kısmında "REHBER" yazılı ikaz yeleği giyeceklerini vurgulayan Şahan, “Taşıma faaliyeti sırasında öğrenci ve çocuklara refakat ederken yardımcı ışıklar (ışıklı çubuk, dur-geç levhası gibi) kullanmak zorunda olacak. Belirtilen şartlara uymayanların özel izin belgesi, yetkili kurumların mülki idare amirleri vasıtasıyla ilgili belediyesine bildirimi üzerine iptal edilecek. İptale konu izin belgesi aynı eğitim öğretim yılında yeniden düzenlenemeyecek. Diğer yandan, rehber personele kural ihlali ihbar tutanağı düzenleme yetkisi de verildi” açıklamasında bulundu.

Kursa katılan kursiyerlerin sertifikaları ise kurban bayramından sonra verilecek.

Editör: Haber Merkezi