Bin 336 ortaokul, Bin 373 lise öğrencisinin katılımıyla gerçekleştirilen sınavlarda, Hayati Vasfi Taşyürek Ortaokulu ziyaret eden Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, sınava katılan öğrencilere başarılar dileyerek, yapılan deneme sınavları ile ilçe genelindeki öğrencilerin başarısını ortaya çıkarmak istediklerini söyledi.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, “Hayalimde eğitim var projesinin 4.yılındayız. Proje Milli Eğitim ve öğrenciler konusunda çok farklı projeler hayata geçiriyoruz. Bunlardan bir tanesi de deneme sınavları. Özellikle Afşin’de öğrencilerimizin akademik başarı yakalaması, sınavlarda en iyi dereceleri elde etmesi için bir katkı sunmak istedik. Öğrencilerimiz özellikle Türkiye geneli deneme sınavlarıyla hangi konumda, nerde olduklarını görüyorlar. Bunun başarısı bu çalışmaların sonuçlarını görmeye başladık. İlk beş binde öğrenci sayımız artmaya başladı. Özellikle üniversite sınavında ve orta öğretim seçme sınavında başarılar elde etmeye başladık. Özellikle fırsat eşitliği oluşturmak için hem kırsalda hem merkezdeki tüm okullarda aynı anda yapılıyor. Bunun da öğrencilere katkı sağlayacağını, bizim öğrencilerimizin bir adım önde yarışmayı tamamlayacağını katkısı olacağını düşünüyoruz. Tüm öğrencilere başarılar diliyorum.

Gerçek Sınavı Yakala projesinin 4.yılında olduklarını söyleyen Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Kaba, “Bugün Afşin Belediyesiyle yaptığımız gerçek sınavı yakala projesi 4.yılındayız. Bugün Hayati Vasfi Taşyürek Ortaokulu’nda ilk startı verdik. Biz kazanım değerlendirme sınavlarını çok önemsiyoruz. Çocuklarımızda çok önemsiyorlar. Çünkü bu sınavlar gerçek sınavlar hem de tüm il ve ilçelerde kendilerini büyük bir topluluğun içerisinde konumlarını görme imkanı sunuyor. O yüzden çocuklarımıza başarılar diliyoruz. Her şey onlar için, Afşinimizin geleceği istikbali gençlerimiz çocuklarımız için. Ben katkılarından dolayı bu imkanı sağladıklarından dolayı Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven’e teşekkür ediyorum. İnşallah yıl içerisinde 3 sınav daha yapacağız. Çocuklarımıza faydalı olacağını, memleketimizin istikbalini katkı sunacağını düşünüyorum” dedi.

Kaynak: DENİZ DOĞAN