Afşin Şehit Hakan Akyar Anadolu Lisesi öğrencisi İlyas Sefa Topal, "Deneyap Türkiye Teknoloji Yarışmaları" kapsamında düzenlenen Güvenlik Sistemleri temalı yarışmada geliştirdiği kodlama projesiyle bölge 2.si oldu.

Teknoloji ve inovasyonun ön planda olduğu yarışmada gösterdiği başarıyla dikkat çeken İlyas Sefa Topal, hem okulunu hem de Afşin’i gururlandırdı. Proje sürecinde öğrenciye rehberlik eden danışman öğretmen Ahmet Afyoncuoğlu da takdir topladı.

Okul yönetimi ve öğretmen kadrosu, öğrencinin bu başarısının diğer öğrencilere de ilham kaynağı olacağını belirterek, “Deneyap Yarışması’nda elde ettiği bu anlamlı dereceyle bizleri gururlandıran öğrencimiz İlyas Sefa Topal’ı, danışman öğretmenimiz Ahmet Afyoncuoğlu’nu ve emeği geçen tüm idarecilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.”

Deneyap Teknoloji Atölyeleri kapsamında gerçekleştirilen bu yarışma, Türkiye genelindeki ortaokul ve lise öğrencilerinin teknolojiye olan ilgisini artırmayı, üretken bireyler yetiştirmeyi amaçlıyor.

Deneyap Yarışması’nda Afşinli Öğrenciden Büyük Başarı1

Muhabir: Esra Yalçın