Afşin Belediyesi Fen İşleri Müdürü Abbas Burak Binboğa, Afşin Atatürk Caddesi’nde başlanılan yol ve kaldırım çalışmalarını değerlendirdi. Binboğa, şuana kadar bu çalışmaya yaklaşık 600 bin TL harcandığını kaydetti.

 

Caddenin estetiği açısından da önemli değişiklik yapacak olan Afşin Belediyesi kaldırımlar üzerine muhteşem bir görüntü sunan 800 adet aydınlatmalı ve normal duba bırakacak yine ayrıca aydınlatma direklerini de değiştirecek. Daha estetik ve daha verimli elektrik aydınlatma direkleri kullanılacak. Tüm çalışmalar tamamlandığında ise Atatürk Caddesi yepyeni bir görüntüye kavuşacak. 

-"En geç 20 günde tamamlayacağız”

 

Yol ve kaldırım çalışmalarını en geç 20 günde tamamlamayı hedeflediklerini kaydeden Binboğa, “Atatürk Caddesi bilindiği gibi şehrimizin en çok kullanılan caddesi. Burasının yapımı için bir çok proje tasarlandı ancak içlerinden en güzel olanını seçtik ve uygulanmasına başladık. İnşallah 20 güne kadar bu projeyi tamamlarız” dedi.

 

-"Eski parkeler okullara ve camilere”

 

Eski parkelerin okullara ve cami bahçelerine verildiğini belirten Afşin Belediyesi Fen İşleri Müdürü Abbas Burak Binboğa, “Atatürk caddesindeki söküm çalışmalarından sonra çıkan eski parkeler cami ve okullara gönderilirken bordürler öldüğü için kullanılmaz haldeydi. Cadde için bazalt bordürler ve yağmur oluğu kullanıldı. Döşemeler için renkli ve desenli parke kullanılıyor aydınlatma direkleri değişiyor. Kaldırımlar için Duba ve aydınlatma yapılıyor. Maliyetin yaklaşık 600 bin TL yi geçti. Uygulamada önümüzdeki hafta asfalt serimin geçmeyi planlıyoruz.” açıklamasında bulundu.                                                                 

 

Editör: Haber Merkezi