2013 yılının ilk bebeği Afşin Devlet Hastanesi’nde dünyaya geldi.  Saat 00:10’da dünyaya gözlerini açan bebeğe “Yemliha” ismi verildi.
Davut ile Ayşe Kebabçı çitinin ikinci çocuğu saat 00:10’da gözlerini dünyaya açtı. İsimlerini Eshab-ı Kehf hadisesinde geçen “Yemliha” ismini vermeleri nedeniyle Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan Afşin Devlet Hastanesi’ni ziyaret ederek Yemliha’ya Cumhuriyet altını verdi. 2 kg 750 gram dünyaya gelen yılın ilk bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.
 
Belediye Başkanı’ndan Cumhuriyet Altını
 
Afşin Belediyesi’nin bundan 2 yıl önce belediye meclisinden almış olduğu bir kararla Eshab-ı Kehf olayında ismi geçen ''Yemliha, Mekselina, Mislina, Mernuş, Tebernuş, Şazenuş, Kefeştatayyuş'' isimlerini koyan ailelere altın hediye ediyor. Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, 2013 yılının ilk çocuğu olan “Yemliha”yı Afşin Devlet Hastanesi’nde ziyaret ederek Cumhuriyet altını taktı.
Bu geleneği sürdüreceklerini belirten Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, “2013 yılının ilk dakikalarında ‘Yemliha’ mız dünyaya geldi. Ben öncelikle anne ve babayı tebrik ediyorum. Bahtının ak olması duasını ediyorum. Doğrusu çok mutlu olduğumuz bir an oldu. Afşin Belediyesi olarak çocuklarına Eshab-ı Kehf hadisesinde geçen isimleri çocuklarına verilmesi için 2 yıldır çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Şuan ki bebeğimizde Eshab-ı Kehf olayında ismi geçen isimlerden bir tanesini aldılar. Yemiha’mız da 2013 yılının ilk dakikalarında dünyaya geldi. Ona hoş geldin diyorum bahtının ak olmasını diliyorum. İnşallah bereketiyle gelmiş olur. Şehrimiz içinde bir ilk oldu ve 2013 yılının ilk bebeği bu isimlerden bir tanesi oldu.” dedi.
 
Davut ve Ayşe Kebabçı çifti ise, Eshab-ı Kehf olayında ismi geçen 7 gençten birinin ismini verdiklerinden dolayı memnun olduklarını kaydettiler.
 
ESHAB-I KEHF HADİSESİ
Afşin Belediyesi’nin internet sitesindeki bilgiye göre, Efsus ya da Yarpuz denilen bir şehirde Dakyanus (Dakyus) adındaki zalim hükümdar, halkı kendisine ve putlarına tapmaya zorlar. Allah'ın varlığına ve birliğine inanan birkaç genç ise gizlice ibadet ederek bu zalimin buyruğu dışına çıkar. Bunu haber alan Dakyanus'tan kaçan gençler, yolda kendileri gibi inançlı bir çobana rastlar. Çobanın bildiği ve yanında su olan bir mağaraya sığınan yedi kişi, burada uykuya dalar.
Kralın vezirleri mağarayı bulur, ancak korkularından içeri giremez ve içerdekilerin dışarı çıkmaması için mağaranın ağzını kapatırlar.
''7 uyurlar'' adı verilen kişiler, yaklaşık 309 sene bu şekilde kalır ve daha sonra uyanır. 7 Uyurlar'dan Yemliha, şehre ekmek almaya gider, ancak Dakyanus zamanından kalma para ile alışveriş yapmak istediği için yakalanır. Yemliha, kurulan mahkemede durumu anlatır ve insanları inandırmak için mağaraya götürür.
Mağaradaki arkadaşlarının korkacağını düşünerek yaşananları anlatmak için içeri yalnız giren Yemliha ve arkadaşları, sır olur.
 
  
 
Editör: Haber Merkezi