Afşin’de, kendi köyünde üzüm ve alternatif ürünler üzerinde araştırmalar yapan Hikmet Hakyol, yaptığı özel çalışmayla adını taşıyan ve 12 ay ürün verebilen yeni bir üzüm çeşidi yetiştirdi.
Bahçe Bitkileri Araştırmacısı Hikmet Hakyol, Afşin’e bağlı Altaş köyünde özel çalışmayla kendi adını taşıyan yedi veren 'Hikmet Üzüm' çeşidini pazara sundu.
 Altaş’ta 5 dönümlük alanda çalışmalarını sürdürdüğünü söyleyen Hakyol, “Üzüm ve gül üzerine araştırma yapıyorum. 5 dönüm alanda aşı yoluyla kendime özel dikensiz gül elde ettim. Yetiştirdiğim ürünlere kendi adımı bırakıyorum. Yetiştirdiğim üzümde erkenden verim alınıyor. 27 Temmuz itibariyle yetiştirdiğim üzümleri misafirlerime ikram ettim. Bölge iklimine uygun olan üzümün, diğer çeşitlere göre şeker oranı iki kat fazla, tadı hafif kıtır, sofralık ve kurutmalık için bir numara. Hafif tombul beyaz bir üzüm çeşididir. Temmuz ayında yetişen ve kendisini sürekli yenileyen üzümün halkımıza ekonomik getirisi de çok yüksek olacaktır” dedi.
Geliştirdiği özel yöntem aracılığıyla 12 ay üzüm hasadı yapabildiğini ifade eden Hakyol, konuyla ilgili Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na ve üniversitelere bilgi verdiğini söyledi.
Yetiştirdiği ürünlerin başında asker gibi nöbet tutuğunu söyleyen Hakyol, “Hayvanlar ve insanlar tarafından ürünlerin zarar görmemesi için bahçemin yanında ev inşa ettim. Kahramanmaraş il merkezinde ikamet etmeme rağmen ailemden ayrı böyle bir çaba içerisine girdim. Nihayet çabalarımdan sonuç aldım. Vatana millete hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Editör: Haber Merkezi