Yazıbelen Mahallesi’nde çiftçilerin kullandığı su kuyuların elektrik direklerinde bulunan trafo kabloları kimliği belirsiz kişiler tarafından çalındı. Yaklaşık 800 dönüm arazi susuz kaldı.
Olay, Afşin’in Yazıbelen Mahallesi’nde meydana geldi. Mahalleli tarafından tarımsal sulama için kullanılan su kuyusunun elektrik direğine monte edilen 4 adet büyük trafo, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce yerinden sökülerek parçalandı. İçerisinden bakır kablolar çalındı. Elektrik diğerinde trafonun yerinde olmadığını gören vatandaşlar, jandarmaya haber verdi.
-800 dönüm arazi susuz kaldı
800 dönüm arazinin susuz kaldığını kaydeden Mahalle Muhtarı Hikmet Hurmanlı, “Köyümüzde bulunan sulama trafolarından 4 tanesinin sökmüşler ve kırarak içinde bulunan bakırları almışlar. Şuanda köyümüzde 800 dönüm arazi susuz durumda kaldı. Şuanda köy sakinleri olarak arazilerimizi sulayamıyoruz. Biz yetkililerde bu hırsızlık olayına karışanları bulmalarını istiyoruz. Köy halkı olarak çok mağdur durumdayız.” dedi.
Çitçi Orhan Hurmanlı ise, “Her yıl trafo hırsızlığı oluyor burada. Bu trafolarla bizim yaklaşık olarak 700-800 dönüm arazilerimizi suluyor. Şuanda arazilerimiz susuz kaldı, buğdaylarımızı sulamamız gerekiyor fakat sulayamıyoruz. Her yıl geliyorlar, bu işkenceyiz bizlere çektiriyorlar, çaldıkları malzeme 700 TL fakat çiftçilerimize 10-15 bin TL olarak yansıyor. Bu hırsızlığı yapan şahıslar her seferinde yakalanıyorlar fakat arka kapıdan geri serbest bırakılıyorlar. Biz yetkililerimizden biran evvel bu duruma bir çare bekliyoruz. “
Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.
 
 
Editör: Haber Merkezi