Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Afşin Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü işbirliğinde Afşin’de, öğrenciler için Yaz Spor Okullarının kayıtları 13 Haziran 2016 tarihinde başlayacak.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi başkanlığı Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilecek olan 13. Yaz Spor Okulları için kayıtlar Afşin’de 13-24 Haziran 2016 tarihleri arasında yapılacak.

Kahramanmaraş İl genelinde açılacak olan yaz spor okullarında bu yıl Afşin’in yanı sıra ilçelerde de hizmet verilecek.

7-14 yaş gurubu öğrencileri kapsayan yaz spor okullarında bu yıl; Tenis, Basketbol, Karate, Satranç, Futbol, Kickboks, Voleybol, Güreş, Yüzme ve Badminton dallarında eğitim verilecek. İlçelerde de gerçekleştirilecek yaz spor okullarında Afşin’de 9, Elbistan 10, Göksun 6, Çağlayancerit 5, Türkoğlu 9, Andırın 6, Ekinözü 5, Nurhak 5, Pazarcık’ta ise 6 dalda eğitim verilecek.

13-24 Haziran 2016 tarihleri arasında kayıtları başlayacak olan yaz spor okullarında eğitimler 11 Temmuz -11 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Afşin Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Asef Arslan, yaz tatilini, öğrencilerin spor yaparak ve eğlenerek değerlendireceğini söyledi. Yaz spor okulunda amaçlarının, çocuk ve gençlere spor bilinci aşılamak, geleceğe yönelik daha sağlıklı bir nesil yetiştirmek olduğunu ifade eden  Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Asef Arslan, “ Yaz döneminde açacağımız yaz spor okullarında 9 branşta,  Afşin’imizin ve geleceğimizin teminatı öğrencilerimize etkinlikler yaparak güzel bir tatil geçirmemelerini sağlamak istiyoruz” dedi.

Uzman eğitmenler eşliğinde İlçe Kapalı Spor Salonunda yaz spor okullarının faaliyet göstereceğini belirten Arslan, “13-24 Haziran 2016 tarihleri arasında kayıtları başlayacak olan yaz spor okullarında 11 Temmuz ile 11 Eylül arasında bu faaliyeti gerçekleştireceğiz. Gençlerimiz, futbol, güreş, tenis, voleybol, badminton gibi sporlarla haşır neşir olacaklar. Niyetimiz, gençlerimizin sosyalleşmesini sağlamak, kötü alışkanlıklardan, bilgisayar ve televizyon ekranlarından uzaklaştırmak. Gençlerimize spor ahlakını aşılamak birinci önceliğimiz arasında olacak” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi