Afşin'de yaz Kuran kursu öğrencileri, düzenlenen etkinlikle 15 Temmuz şehitlerini andı, dua etti.

İlçe Müftülüğü tarafından Ulu Camiinde düzenlenen anma programı, saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve kurs öğrencilerinin Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Yaz Kuran kursu öğrencilerine vatan, millet, bayrak ve ezan şuurunu yaşatarak farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını belirten Afşin Müftülüğü Vaiz Ferit Arkalı, “Bugün Türkiye’mizin bütün camilerinde yaz Kuran kurslarımıza gelen öğrencilerimize 15 Temmuz’un seneyi devriyesinde vatan için, ezan için, bayrak için, Allah yolunda şehit olan bu kardeşlerimizi anma adına bir program yaptık."dedi.

15 Temmuz darbe girişiminde vatan ve bayrak için hayatlarını kaybeden tüm şehitleri rahmetle andıklarını ifade eden Arkalı, şunları söyledi:

"Yaz Kur’an kurslarımızdaki öğrencilerimiz Kur’an-ı Kerim okudular, şiirler okudular, ilahiler okudular ve istiklal marşı okular. Bu konuda, bir farkındalık oluşturma adına bu programı düzenlemiş olduk. Diyanet İşleri Başkanlığının birçok önemli hizmetleri var. En önemli hizmetlerinden bir tanesi yaz tatilinde camilerimizde Kur’an kurslarımızda öğrencilerimizle buluşmak. Ve biz bu öğrencilerimize vatan, millet, bayrak, ezan şuurunu verebilme adına hem de 15 Temmuz’daki şehitlerimizi anma adına bu programı gerçekleştirdik. Afşin’deki tüm camilerdeki öğrencilerimiz, öğrenci velilerimiz ve hocalarımız katıldı. 15 Temmuz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize Allah’tan şifalar diliyorum”

Etkinlik slayt gösterisi, ilahiler ve tüm şehitler için dua edilmesinin ardından sona erdi.

Editör: Haber Merkezi