Afşin Müftülüğü tarafından Afşin Yatılı Bölge Orta Okulu’nda başlatılan Yaz Kur’an Kursu tamamlandı. Müftülük, mezuniyet ve iftar programı düzenledi.
 
Afşin Yatılı Bölge Orta Okulu’nda düzenlenen programa Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammet Gevher, Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Fırat, Afşin İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım, daire amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşma yapan Afşin İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım, Afşin’de ilk defa yatılı Kur’an Kursu düzenlediklerini hatırlattı. Müftü Yıldırım, “Okullarımızın tatil olmasıyla birlikte yaz kuran kurslarımız açıldı. Bu yıl ayrıyeten yatılı kuran kursu açarak Afşin’de çocuklarımıza yatılı olarak kuran öğretme fırsatı bulduk. Vatandaşlarımızın yardımı ve destekleriyle yaklaşık 250 öğrencimizi yatılı bölge okulumuzda barındırdık ve kuran öğrenmelerine vesile olduk. Bu kuran kursunun açılmasında maddi manevi katkıda bulunan halkımıza teşekkür ediyorum ayrıca YİBO müdürümüz Bilal Bey’e de teşekkür etmek istiyorum kendisi canla başla bizimle beraber oldu ve destek verdi. Yatılı kuran kursu öğrencilerimiz arasında bir anket yaptık. Ankette Afşin’de ilk defa faaliyete geçirmiş olduğumuz yatılı kuran kursunu beğenip beğenmediklerini sorduk ve bunu yazmalarını istedik. Öğrencilerimiz, memnuniyetlerini ve o kadar saf ve güzel düşüncelerini yazmışlar ki öğrencilerimiz, anket sonuçlarını okuyunca insan dayanamıyor duygulanıyor. Öğrencilerimizin eğitimini üstlenen hocalarımıza da vermiş oldukları hizmetlerinden dolay teşekkür ediyorum.” dedi.
İnsanın iç dünyasını Kur’an okuyarak zenginleşeceğinin altını çizen Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, “Çocuklarımızın geleceğini belirlerken aklımızdan hep üst düzey eğitimler geçer. Bu üst düzey eğitimin ona nasıl bir mutluluk vereceğini, ona hayatında neler kazandıracağını şekli olarak biliriz. Ama mutluluk dışımızda değil içimizde. İçi zengin olmayan mutlu olamaz ve içimizi zenginleştirecek bir şey var o da Kur’an’ı Kerim. Yatılı bölge okulunda Kur’an öğrenen çocuklarımız, geleceğimizin büyükleri bu ülkeyi mutlu insanlar yapmak ülkesi yapmak onların elinde. Kur’an öğrenen çocuklarımıza bu güzel başlangıcı hediye eden hocalarımıza teşekkür ediyorum. Bu güzelliği algılayan ve çocuklarını buraya emanet eden anne ve babalarımıza ayrıca teşekkür ediyorum. İnşallah bu çocuklarımız arasından dünya çapından hafızlar ve ülkemize yararlı evlatlarımız çıkar.” Şeklinde konuştu.
Son olarak kürsüye gelen Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammet Gevher şunları kaydetti:
“Yatılı Kur’a kurslarımızın ne kadar önemli olduğunu, Allah yolunda en büyük cihat olduğunu açıkça görüyoruz ve Türkiye’mizin olmazsa olmazı. İlçe müftülüğümüzün düzenlemiş olduğu bu güzel organizasyonda ve sizlerin arasında olmaktan dolayı çok mutluyum. Bu güzel organizasyona katkıda bulunması gerekiyor. Afşin’de Yatılı bölge okulumuzda yatılı olarak kuran kursu açıldı ve çok güzel oldu. Bu organizasyonda emekleri geçen, maddi manevi yardımları olan ve okul müdürümüzü canı gönülden selamlıyorum.”
Konuşmalar ardından Yatılı Kur’an Kursu’nda eğitim gören öğrencileri bir birinden güzel ilahiler seslendirdiler. Slayt gösterisi ardından verilen iftar yemeğiyle program son buldu.
Editör: Haber Merkezi