Afşin-Elbistan B Termik Santralinde çıkan yangın sonrası işletme müdürü ile 2 müdür yardımcısı ve 1 başmühendisin görev yeri değiştirildi.

Türkiye’nin en büyük termik santrali olan Afşin-Elbistan B Termik Santrali’nin 3.ünitesinin FCD filtre sisteminde bakım yapıldığı esnada yangın çıkmıştı. Yangına, 3 söndürme helikopteri ile çok sayıda itfaiye ve personel müdahalede bulunmuştu. Soğutma kulesini de saran alevler saatler sonra güçlükle kontrol altına alınmıştı. Yangınla ilgili de 3 kişi gözaltına alınmış; işlemlerinin ardından serbest bırakılmıştı.

Yangının ekonomik zararı ve hasarın boyutu ile geniş kapsamlı soruşturma ve inceleme sürerken EÜAŞ tarafından santralde yönetim değişikliğine gidildi. İşletme müdürü Mustafa Akın, müdür yardımcıları Resul Altun ve Zülfikar Fidan ile başmühendis Seçkin Kızıltuğ’un görev yerinin değiştirildiği bildirildi. Bu isimlerin yerine ise Mevlüt Şakalar’ın işletme müdürü; İbrahim Halil Teke, Osman Karakuş ve Bedrettin Geleri’nin de işletme müdür yardımcısı olarak görevlendirildiği öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi