Türkiye Wushu Federasyonunun 2014 faaliyet programında yer alan aday hakem kursu Afşin’de yapıldı.
Aday hakemlik kursunu vermek için Afşin'e gelen Wushu Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Abdulvahit Alagöz, wushu sporunun Türkiye'de ki gelişime süreci çok güzel olduğunu belirterek wushu'da, dünya sıralamasında ilk beşte olduğunu söyledi.
Türkiye Wushu Federasyonunun 2014 faaliyet programında yer alan aday hakem kursu için Afşin'e gelen Wushu Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Abdulvahit Alagöz, "Wushu Federasyonu faaliyetlerinde yer alan ve Afşin İl temsilcimizin talebiyle gerçekleştirilen Dan ve  hakem kursu için burada bulunuyoruz. Afşin'de wushu hakemliği kursuna katılan kursiyerlerimize eğitim verdik. Afşin'de katılım çok güzel, Anadolulun bu tür ilçelerindeki wushu sporuna ilgi bizleri çok memnun ediyor. Bu kursa katılıp aday hakem olmayı elde eden arkadaşlarımız bundan sonra gerek il genelinde gerekse Türkiye'de hakem olarak görev yapma hakkına sahip olacaklar. İnşallah buna devam ederler ve belli görevleri yerine getirirlerse hakem adaylarımız üst düzey hakem olma hakkın elde edecekler." dedi.
 
- "Wushu'da, Dünya Sıralamasında İlk Beşteyiz"
Türkiye'de Wushu sporunun gelişime sürecinin çok iyi olduğunu ifade eden Merkez Hakem Kurulu Başkanı Alağöz, Türkiye'nin wushu sporunda dünya sıralamasında ilk beşte isimin geçtiğini belirterek açıklamasına şöyle devam etti:
"Wushu bilindiği üzere Çin kökenli bir spor, fakat dünyada wushu ismiyle değil de daha çok kungfu ismiyle bilinen bir spor. Ülkemizde de wushu dediğimiz zaman insanlarımız biraz yabancılık çekse de kungfu deyince hemen algılanmaktadır. Wushu'nun insan sağlığına özellikle insan fiziki yapısına çok önemli derecede katkıları var. Genelde disiplin sporu olması yönüyle gençliğin enerjisini ve dinamizmi çok daha rahat kontrol etme ve yeteneklerini şekillendirme açısından yararlanılabilecek bir spor dalıdır. Şuan 'da wushu sporunun Türkiye'de ki gelişim süreci çok güzel, şuanda dünya sıralamasında ilk beşlerdeyiz. Ana vatanı Çin, daha sonra Uzakdoğu  ülkelerinin yanında Rusya, İran ve Türkiye ilk beşte adı anılan bir ülkedir. Özellikle büyükşehirler dışında Anadolu'daki illerindeki bu tür katılımlar ve faaliyetler bizim dünya sıralamasında çok daha üst sıralara çıkmamızda önemli bir basamak olacağını düşünüyorum."
Daha sonra konuşma yapan Wushu Milli Takım Antrenörü Selçuk Kayapınar, "Wushu'ya ilgi Afşin'de çok güzel, buradan önemli dereceler elde etmiş kardeşlerimizde var. Bu da Afşin'de Wushu sporunda başarılı yapmaktadır. İnşallah Afşin'de önümüzdeki günlerde önemli dereceler yapan sporcularımız çıkacak. İlçemizde, Wushu Federasyonu faaliyet raporunda yer alan wushu ara hakem kursu açıldı. Afşin'de wushu hakemliği kursuna katılan 20 kursiyerlerimize için Merkez Hakem Kurulu Başkanı Abdulvahit Alagöz hocamız eğitim verdi. Kursumuza katılan ve 20 hakem adayımız ülkemizin çeşitli bölgelerinde düzenlenmen wushu turnuvalarında görev yapacaklar." açıklamasında bulundu.
Editör: Haber Merkezi