Elbistan ilçesinde yaşanan sağlık sorunlarıyla ilgili Kahramanmaraş Valiliği yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada; 26.08.2016 tarihinde Elbistan ilçemizde saat 24.00 dan itibaren Elbistan Devlet hastanesi ve Elbistan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesine bulantı, karın ağrısı ve ishal şikayeti ile başvuru olmuş, sağlık personellerimizin gerekli tetkik ve muayenelerinden sonra tedavileri yapılarak vatandaşlarımız taburcu edilmiştir.
27.08.2016 tarihinde ise sabah saatlerinden itibaren hastanelerimize bulantı, karın ağrısı ve ishal gibi şikayetler ile yoğun müracaat yaşanmıştır. Elbistan İlçe Halk Sağlığı Müdürlüğümüz ve Başhekimliğimizce gerekli tedbirler hızlı bir şekilde alınmış, sağlık kurumlarımızda görev yapan tüm personel göreve çağrılmış ve vatandaşlarımızın tetkik ve tedavileri yapılarak taburcu edilmiştir.
Ayrıca Halk sağlığı müdürlüğümüzce de tüm aile sağlık merkezleri açılarak aile hekimlerimizin tamamı göreve çağrılmıştır.
Elbistan’da bulunan eczanelerimiz 27.08.2016 tarihi itibariyle gece saat 02.00’a kadar açık tutularak ihtiyaç halinde vatandaşlarımıza hizmet vermeleri sağlanmıştır. Konu ile ilgili gerekli ilaç ve malzeme tedariki sağlanmış olup ilçe merkezindeki tüm hastane ve aile hekimliklerine gönderilmiştir.
İshal, bulantı, karın ağrısı gibi şikayetler ile ilgili hastanelerimize ve aile hekimliklerimize müracaat eden vatandaşlarımızın hiçbirinde hayati tehlike söz konusu olmayıp, gerekli tıbbi müdahaleler yapılarak taburcu edilmişlerdir.
Ayrıca İlçe Halk Sağlığı Müdürlüğümüzce su numuneleri alınarak Halk Sağlığı İl Müdürlüğümüze gönderilmiş ve detaylı laboratuvar çalışması yapılmaktadır. Vatandaşlarımızın laboratuvar sonuçları kesinleşinceye kadar içme suyunu kaynatarak kullanması uygun görülmektedir.
Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığımızca da konu ile ilgili gerekli adli işlem ve soruşturma başlatılmıştır.
Kahramanmaraş Valiliğiğimiz koordinesinde, Kahramanmaraş Büyük Şehir Belediyesi, KASKİ, Sağlık Kuruluşları ve ilgili birimlerle kriz merkezi oluşturulmuş olup sorunun kaynağının tespiti ve gerekli tedbirlerin alınması ile ilgili çalışmalar titizlikle yürütülmektedir.
Vatandaşlarımızın resmi kurumların bilgilendirmesi dışında hiçbir bilgiye itibar etmemeleri önemle rica olunur” denildi.
Editör: Haber Merkezi